Carla Galli

Fókuszban a személyiség

Néhány gondolat a szerelemről

2019. július 05. 11:39 - Carla G.

2_1.jpg

Carla Galli akril, vászon 40x60

Kinek mit jelent ez a szó?

Mi a különbség a SZERETNI és a BELESZERETNI között?

Az a véleményem, hogy igazán szeretni valakit azt jelenti, hogy az embert olyannak látjuk, amilyen valójában.
Minden negatív tulajdonságával együtt, elfogadjuk őt olyannak amilyen. Sőt, évek múlva sem akarunk semmit sem megváltoztatni benne. Az idő előre haladtával az összes “negatív” tulajdonsága egyre inkább megtetszik nekünk, és jobban, szabadabban érezzük magunkat mellette.

Viszont beleszeretni valamibe/valakibe inkább egy illúzió, az igazi szeretethez képes. Beleszoktunk szeretni egy képbe, amit róla festettük önmagunkban, saját elménkben. Sőt minden általunk negatívnak gondolt jellemvonás egyszerűen a homályba vész, és, mindent rózsaszínben látunk.

Ha azonban elkezdjük megváltoztatni azokat a dolgokat amiket az elképzelt kereten kívül látunk, érzünk, tapasztalunk, akkor kezdünk azon gondolkodni, hogy ezzel a cselekedettel akár a másik személyiségét teljesen összetörhetjük, elpusztíthatjuk.

Ebben az esetben csak egy út van! Vagy elfogadunk mindent úgy ahogy van, vagy tisztelettel és szeretettel elengedjük, így nem csapjuk be önmagunkat, és nem kergetünk illúziókat.

Minden esetre én azt gondolom, hogy ne azt mutasd amilyen nem vagy, csupán egy illúzió kedvéért, mert azt kapod, amit nem akarsz. De ez majd csak akkor tudatosul benned, ha felszáll az a bizonyos rózsaszín köd.  Akkor pedig már lehet késő lesz, és nem érted mi történik. Tele leszel kérdőjellel, pedig Te magad hoztad létre. Te láttad őt olyannak, amilyen ő valójában sosem volt.

Carla

Szólj hozzá!
Címkék: life

Merj elengedni!

2019. június 28. 13:48 - Carla G.

Elengedni nem egyszerű sohasem. Sem a múltat, sem a jelenünkbe lévő színesnek hitt lufikat, sem önmagunk rossz szokásait.

De ha komolyan szeretnénk önmagunkon dolgozni, az életünkön javítani és egy kicsit repülni, muszáj ezt a lépést is megtenni.

pexels-photo-226718.jpeg
Hogyan kell elengedni valamit vagy valakit?
 

Van egy rossz kapcsolatunk, akkor egész egyszerűen elvágjuk a szálakat, melyek egy másik emberhez kötnek. Vagy ha le akarunk szokni a dohányzásról, akkor letesszük a cigarettát és kész. De mi van akkor, ha egy családtagunkkal van problémánk? Ezt a köteléket nem lehet csak úgy felszámolni! Tovább megyek, mi van akkor, ha önmagunkkal nem vagyunk elégedettek? Magunktól aztán tényleg nem tudunk megválni! Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket és embereket a mindennapi életünkben? Homokba dugjuk fejünket? Ádáz haraggal viseltetünk? Esetleg úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna? Bizonyára mindenkinek meg van erre a bevált módszere. Most én egy másik, új receptet kínálok minden kedves olvasónak.


Valamennyi ismerősünkkel, mint a karácsonyi égő, sorba vagyunk kötve. Valakivel szorosabban, másokkal lazábban. Akkor mégis hogyan lehet elengedni bizonyos személyeket, tárgyakat, érzéseket, vélt vagy valós igazságainkat az életünkből? Szükséges-e egyáltalán? Miről szól tulajdonképpen az elengedés?


Kezdem Ádám-Évánál. Minden ember azért született a világra, hogy tanuljon és teremtsen. Hogyan tudunk teremteni? Csak is úgy, ha elkezdjük élni a saját életünket. Az életünk olyan, mint egy forgatókönyv. Ha ezt összekeverjük egy másik forgatókönyvvel, elveszítjük az eredeti történetet, az már nem a miénk. Mindenkinek a sajátját kell megélni. Ennek egyik alapfeltétele a kapcsolat, a kötődés. Kötődés személyhez, csapathoz vagy csoporthoz. Egy szülőhöz például akkor is szoros kapocs fűz, ha fizikailag nincs mellettünk, ha már elengedtük a kezét. A baj akkor van, ha összekötő elemként a szeretet helyére a félelem lép. Nagyon fontos tudni, hogy az előbb említett kötődéshez ragaszkodnunk kell, mert anélkül nem élhet az ember, a félelmet pedig minél előbb el kell engedni annak ellenére, hogy egy igen erős forrás, hiszen születésünktől fogva bennünk van. Gondoljunk csak a születésre. Amikor egy gyermek a világra jön – bármennyire is természetes a folyamat – átverekszi magát a szülőcsatornán, a biztonságból egy idegen, szó szerint hideg világba érkezik, csupa fájdalommal és félelemmel. Az anyaméhben nem kell fogni a gyermeket, de miután világra jön, az anyja úgy tud biztonságot teremteni neki, ha karjaiban tartja. Ez szép és jó, de csak egy darabig. Ha a gyermek felnő, a szülőnek el kell tudnia engedni. És itt jön képbe sokaknál a félelem, amely beleszól ebbe az egész folyamatba. Ha elengedlek, abba én belepusztulok – hallhatjuk oly sokszor szerető szülők szájából.


Jó tanács: engedd őt el, és ne hagyd, hogy a félelem kössön össze benneteket! A szeretet, a tisztelet, a hála legyen a kapocs! Ahhoz, hogy ezt ne csak betartsuk, hanem értsük is, tisztában kell lenni a következőkkel: az anya saját biztonságát kell, hogy átadja egy – az eddigitől eltérő – másik hiten keresztül. Egy újfajta biztonságról kell gyermekét meggyőznie, mert ő egészen az elválásig abban a tudatban van, hogy számára csak a fizikai kapaszkodás jelenti a biztonságot. A szülőnek kell rávezetnie a gyermekét arra, hogy ne féljen, mert a kötelék és a szeretet nem szenved csorbát az elválás során. A szülő csak a test teremtője, az örökkévaló mindig élő Léleké a Teremtő. Az elengedésért cserébe megszerezhetünk egy magasabb tudatosságot, amely félelem nélkül tartja meg a személyiségünket. A kötődés, a ragaszkodás, a megszokások átformálása a tudat alatti működések megváltozásával jár. Ez egyben magyarázat is arra, miért megy az elengedés olyan nehezen. Annak az embernek, aki nem tud elengedni, alacsonyabb szinten marad a tudatossága. Ha képesek vagyunk tudatosan venni az akadályt, akkor kevesebb akadályba ütközünk, minden gond nélkül fogunk előre haladni. A pozitív változásoknak pedig ki állna ellen?

Elengedni felismeréssel és bölcsességgel könnyebb!


Salamon király híres volt bölcsességéről, igazságos ítéleteiről. Egyike volt az Ószövetség nagy alakjainak. A salamoni döntés című bibliai történet különösen ismert, több nyelven is fogalommá vált. Úgy gondolom, nem véletlenül.
Egy napon két asszony jelent meg előtte. Az egyikük a következőket mondta: „Uram, én és ez az asszony ugyanabban a házban lakunk. Nemrégen a világra hoztam egy fiút. Három nappal később neki is fia született. Továbbra is együtt éltünk ugyanabban a házban. Mindegyikünk a saját gyermekét gondozta. De az elmúlt éjszaka ennek az asszonynak meghalt a fia. Erre éjnek idején felkelt, s míg én aludtam, és nem vettem észre, hogy mit cselekszik, elvette a mellemről a fiamat, és a halott gyermeket fektette oda helyette. Virradatkor vettem észre, hogy nem a saját fiam fekszik mellettem.
A másik asszony azonban ellene szólt: „Hazudsz! A te fiad halt meg, az enyém maradt életben.”
A másik azonban váltig állította, hogy az ő gyermeke az, aki életben maradt. A király végighallgatta őket, és elgondolkodott a történteken. Nagy csend lett körülötte, mindenki várta az ítéletet. Akkor a király a következőt mondta: „Rajzoljatok egy krétakört a földre, és helyezzétek el benne a gyermeket!” A szolgák teljesítették a parancsot, és mindenki kíváncsian várta, hogy mi fog történni. Salamon király akkor így szólt az asszonyokhoz: „Azé lesz a gyermek, aki a kettőtök közül magához tudja húzni őt, az igazi anyának biztosan nagyobb az ereje.” Akkor az az asszony, akinek meghalt a fia, teljes erejéből maga felé vonta a gyermeket, mert erősen akarta, hogy az övé legyen. A másik asszony azonban megijedt, hogy fájdalmat okoz a kicsinek, és elengedte őt: „Inkább lemondok róla, minthogy ketté szakítsam!” Salamon erre meghozta az ítéletet: „Az igazi édesanya, aki inkább lemond a gyermekéről, de nem engedi, hogy baja essék. Kapja tehát ő vissza a fiát!”


Carla Galli

Szólj hozzá!
Címkék: life

Mit érez a tested?

2019. június 17. 13:52 - Carla G.

Üzenetek belülről

A fizikai tested rendkívüli bölcsességet hordoz magában. Ha az elméd nem is tudja a legjobb megoldást egy adott pillanatban, a tested mindig tudja.


photo-1478070531059-3db579c041d5.jpg


Amikor egy döntés előtt állsz, legyen az kicsi vagy nagy horderejű, állj meg egy pillanatra. Lélegezz mélyen. Ahogy megvizsgálod a lehetőségeidet, érezd a testedet. A hasad begörcsölt? Nyitva van a szíved? Az izmaid elernyedtek vagy megfeszülnek? Egyenesen állsz és szabadon? A tested érzi a szabadságot, a félelmet, az örömöt, a rettegést, az összhangot vagy a disszonanciát nagyon konkrét módon, és ez igen jó iránymutatód lehet.


Mire vágyik a tested? Milyen ételt, italt szeretne ebben a pillanatban? Mit szeretne tenni vagy tapasztalni? Mozogni szeretne? Pihenni? Lélegezni? Érezni a napot? Aludni? Tudod magad eléggé szeretni ahhoz, hogy megbízz a tested bölcsességében, és megadd neki azt, amit kér?


Emlékezz rá, ha bármit úgy eszel, iszol, hogy azzal megajándékozod magadat, szeretetet és egyensúlyt eszel és iszol. A tested a legnagyobb kincsed a Földön. Érezd, hallgass rá, beszélgess vele, lélegezz vele, tudasd vele, hogy biztonságban van.


A tested egy ön-kiegyenlítő, öngyógyító entitás. Amikor lélegzel, bízol, megengeded és az életet választod, a tested könnyedén visszatalál a természetes egyensúlyába és a javadat fogja szolgálni.

Azonban a belső üzenet meghallásához, megértéséhez el kell csitítani a környezeti zajokat. Ez nem mindenkinek megy könnyen. Nagyfokú önismeretre és tudatosságra van szükség, hogy megértsük a belső jeleket. Carla Galli 25 éve tanulmányozza az emberi viselkedés összefüggéseit, és adja át tapasztalatát a hozzá fordulóknak.

Kedves Carla!

Örökké hálás leszek mindazért, amit tőled kaptam, tanultam!
Képzés során sokat tanultam, sok mindent másképp kellett gondolnom magamról, másokról, életem történéseiről.
Azt hiszem, az utolsó pillanatban érkeztem, szép kis sz@rkupacot csináltam magamnak, de talán még nem késő. Eddig nem tudtam mi történik velem, körülöttem, most már minden értelmet nyert.
Határozottabb egyéniség lettem, aki tudja mit akar. Aki kézben akarja tartani életét és a lehető legjobbat adni magának és mások számára. Tisztelni az embereket, amivel elérem, hogy mások is tiszteljenek.
A célom: egy rendezett és boldog élet.

Köszönettel: dr. Darányi Csilla

Nagy szerencsének találom, hogy eljutottam életem során a Carla Galli Kreatív Tudatosság Műhelybe. Hogy látszólagos véletlenek ide vezettek, ahol ismét elegendő figyelemmel ajándékozhattam meg magamat.

Elsőként az önismeret fontosságát fedeztem fel újra, amit valahol útközben elhagytam. Mostanra, a Műhely által alapvető és kitörölhetetlen programmá fejlődött bennem az igény önmagam vizsgálatára, szeretetére és fejlesztésére. Most láttam meg igazán, hogy mennyi munka van, mennyi érdekesség és izgalmas utazás bennem. Ezáltal nem szorulok arra, hogy mások, vagy az élet „utaztasson”. Nem függök emberek szeretetétől, nem ragaszkodom annyira, mert beláttam, a legjobb dolgokat meg tudom magamnak adni. Ami jön ehhez, márpedig jön, pont ettől jön, az meg csak a ráadás, a grátisz, az elvégzett munkák eredménye.

 

Szertettel: Timea

Ha szeretnél többet megtudni tematikus programjainkról, kattints a gombra!

Szólj hozzá!
Címkék: life

A szavak ereje

2019. június 13. 19:54 - Carla G.

A szó a legütősebb kábítószer, amit az emberiség valaha is használt. 

Rudyard Kipling 

Ő már 150 évvel ezelőtt tudta, hogy a szavak milyen erős tudatalatti érzéseket keltenek, melyek azután meghatározzák agyunk, idegrendszerünk kémiáját és persze létezésünk, szervezetünk általános állapotát is. 

happy_copy.jpg

Elménk folyamatosan energiát termel, amely mély meggyőződéseinket és a leggyakoribb gondolatainkat tükröző jeleket küldi ki. Minden, amit mondunk, teszünk és gondolunk, azonnali energetikai következményekkel jár, bár egy kis időbe telhet, amíg mindez a fizikai síkon is megjelenik. Az ismétlődő gondolatok – akár jók, akár rosszak – idézik elő a legkomolyabb következményeket az életünkben. Tudatalattink arra képes, hogy több mint 400 milliárd bit információt dolgozzon fel másodpercenként, és programozza az életünket örömökre vagy depresszióra, sikerekre vagy bukásra. Minden szónak megvan a maga egyedi energia-lenyomata, olyanok ezek, mint egy-egy aláírás.

A gondolat ereje kétszeresen hat, mert ez a mentális és egyszersmind az emocionális energia forrása is. A negatív önmonológ olyan nehéz érzelmeket hoz létre, mint a lehangoltság és a félelem, amelyek veszélyt jelentenek saját személyes energiamezőnkre. Ha a boldogság rezgését szeretnénk létrehozni, muszáj elengednünk ezeket a gondolkodásbeli zsákutcákat.

pexels-photo-1927571.jpeg

Sokan vészelik át úgy a napjaikat, sőt, akár az egész életüket is, hogy egyszerűen csak reagálnak a dolgokra anélkül, hogy a saját gondolataikkal vagy azok esetleges hatásaival egyáltalán tisztában lennének. Ahhoz azonban, hogy változtass az energiádon és a tudatosságodon, ismerned kell a negatív gondolkodásra utaló jeleket.

A legjobban az érzelmeid árulkodnak. Ha kényelmetlenül érzed magad, szinte kivétel nélkül egy negatív gondolat bujkál a háttérben. Amikor tehát azon kapod magad, hogy félsz, lehangolt vagy, bűntudatod van, zavarban vagy, esetleg csak ideges vagy, kérdezd meg magadtól, hogy mire is gondolsz éppen. Nézz mélyen magadba, hogy megtaláld azt a negatív következtetést, amely ennyire felkavart. Képes vagy megváltoztatni az energiádat azzal, hogy elengeded a régi gondolkodási sémáidat, de ehhez szükséged van némi információra.

A leggyakoribb negatív gondolkodásminta az ítélkezés és a szorongás. Fontos ismerned őket, mert ha nem tudod azonosítani negatív energiád forrását, nem is fogsz tudni változtatni rajta. Meg kell találnod, és el kell engedned a legnagyobb gyötrelmeket okozó mérgező meggyőződéseidet. Ha ugyanis a fő gondolataid negatívak, muszáj elengedned őket, különben az életed sohasem fog pozitív irányt venni. Az ítélkezés három fő megjelenési formája – saját magad, a többiek vagy a tapasztalatok megítélése – egyaránt megmérgezi az általad sugárzott energiát. A kitartó önkritika az alacsony önbecsülés jelét közvetíti egy olyan frekvencián, amely garantáltan a külvilág elutasítását hozza el neked. A helyes cselekedet törvénye világosan kimondja azt is, hogy a mások feletti ítélkezés a saját fejedre száll vissza: olyan ellenséges energiát küld ki a világba, amely akadályokat gördít eléd, miközben a sikeres kapcsolódási pontokat keresed. Amikor pedig az élettapasztalataid felett mondasz ítéletet, egy idő után egyre kevesebb élvezetet lelsz majd személyes kedvteléseidben, míg aztán már semmi nem tűnik elég jónak vagy különlegesnek ahhoz, hogy boldoggá tegyen. Ez az elégedetlenség mély kútjába taszít, amely minden örömteli energiát megfojt, amelyet sugároznál, és minden örömforrásnak ellenáll, amelyet bevonzhatnál.

Szólj hozzá!
Címkék: life

ReJuv életmód program

2019. június 05. 12:43 - Kitti G.

Minden korszaknak megvoltak a szellemi és technológiai forradalmai. Ahogy az ideák változtak, emberek csoportjai kezdtek el másként gondolkodni, élni. Minden ember alapvető természete a boldogságra való törekvés, a szenvedés elkerülése. Sok-sok ember szenteli annak életét, hogy segítse az emberiséget abban, hogy tartalmasabban, egészségesebben éljen, hogy generációkon átívelő lelki terheitől megszabaduljon.  Én voltam szerencsés már nagyon korán – amikor még igen keveset tudtunk ezekről a dolgokról – találkozni egy ilyen emberrel, aki végül az első tanítóm lett. Nem iskolai tanító. Az életre tanító. A megoldásokra tanító.

sante.jpg

Carla Galli nevét már nagyon sokan ismerik. Egy jelenség. Mindig ott van, ahol történik valami, leginkább, ha valami új dolog történik. Nem is tudna másként élni, mert Ő egy úttörő.  1995-ben ismerkedtem meg Vele és a módszereivel. Rövid úton nagy szimpátia alakult ki közöttünk, s páciensből rövid időn belül munkatársa, barátja lehettem, s együtt dolgozhattam vele egy akkor szintén forradalmian új területen, a REJUV életmód programban.

1991-ben Dr. Weninger Antal mentorálásával megjelentette „Fiatalító jóga” c. könyvét, amely elindította azt a folyamatot, ami végül a Rejuv szépség és egészség központban teljesedett ki. A rejuvenáció a fiatalság tudománya, komplex rendszer. Nem kizárólag a fizikai test, hanem a szellem, a lélek egészsége, karbantartása a célja.  Az ember fizikai testben élő szellem, akinek itt ebben a földi mátrixban érvényesülni, boldogulni kell, sorsát be kell teljesítenie, hogy magasabb osztályba léphessen. 

 

antonika-chanel-467884-unsplash.jpg

Amikor csatlakoztam ehhez a csapathoz, magam is elképedtem azon a koncepción, ahogyan az akkori legújabb módszerek egymásra épülve, egymást kiegészítve, elég rövid idő alatt képesek voltak egy embert mind külsőleg, mind belsőleg kibontani. Nem megváltoztatni akartunk, hiszen egy emberben a világegyetem potenciálja működik, tehát nem megváltoztatni, hanem a lehető legjobbat akartuk kihozni mindenkiből.  Mint a csiszolatlan gyémántok kerültek sokan a központba, ahol napról – napra alakultak át csillogó drágakövekké. Mind külsőleg, mind belsőleg változtak, boldogabbá, csinosabbá, lelkileg edzettebbé váltak. Természetesen ez nem működhetett mindenkinél egyformán, nagyban függött attól, hogy az egyén hogyan viszonyult a belső és külső munkához.

Carla felhasználta minden pszichológiai, NLP-masteri, keleti tudományokban való jártasságát, a Tudati Technológia vívmányát, hogy az olyan vendég is, aki csak egy szebb, egészségesebb testet szeretett volna, rádöbbenjen arra, hogy az önmagában nem elég, s a változás is sokkal nehezebb, ha tudatával nem készült fel arra. Tudjuk, hogy minden fizikai folyamat mögött egy láthatatlan mezőben szintén történik valami. Nem lehetett oda csak úgy betérni, mint egy kozmetikába, vagy fodrászatba. Carla minden vendégünkről tudott, mindenki fejlődését, változását nyomon követte. A stúdióban mindig nyüzsgés volt, Carla mindenhol felbukkant, kérdezett, mindenkihez volt néhány célzott mondata, vagy elvonult egy-egy vendégével, hogy bontogassa annak szárnyait. Hihetetlen pontossággal érzett rá azonnal valakinek a gyengeségeire, erősségeire és adottságaira. Úgy hántotta le a rétegeket, mint a hagyma héjait.  A stúdióban tetőtől talpig, kívül és belül, s láthatatlan szinteken folyt a változás, a fejlődés.

Sokan látogatták a központot a színház, a média világából is, hiszen a szépség, a teherbírás ezeken a területeken is nagyon fontos. Vendégeink között volt a teljesség igénye nélkül pl. néhai Mari Zsuzsika, Gór Nagy Mária, Görbe Nóra, Bíró Ica, Béres Alexandra, Sütő Enikő és még sokan mások.  Jöttek üzletemberek, politikusok, bankárok, s egyszerű polgárok. Itt soha nem volt különbség, mind egy nagycsalád voltunk, ahol csak a fejlődés, a magunkon való munkálkodás számított.

img_3889.JPG

Rendszeresen tartottunk nyílt napokat – ami akkoriban még szintén újdonság volt – ahol bemutattuk a módszereket, az alakformálást, a jógát, a különböző testedzési lehetőségeket, a tudat képzésének eszközeit, a forradalmian új technológiákat. Mindig ott voltunk, ahol történt valami újítás, megjelent valami érdekesség a szépségápolás területén, s a szellemi utat pedig Carla személyes fejlődése mutatta, hiszen Ő is folyamatosan dolgozott magán, s látta, hogy a fejlődés ott sem áll meg. Képessé vált arra, hogy saját rendszereit alakítsa ki, amelyek egyre hatékonyabbá váltak.  Ez a fejlődés a mai napig tart, mert, ahogy a tudósok mondják, amíg keressük az anyag legkisebb részecskéjét, mindig fogunk találni valamit. Mert az ember, amíg keres, kutat, addig talál is.

Tudom, hogy ez az út sosem ér véget, s a magam részéről részese szeretnék lenni. Legyünk nyitottak az újdonságokra, s használjuk a lehetőségeket alázattal, mindannyiunk hasznára. 

Csontos Éva

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: life

Az önbizalom a siker záloga

2019. május 30. 11:25 - Kitti G.

self-confident-490x286.png

 

Aki bízik magában, akinek van önbizalma, tehát helyes az önértékelés, biztos lehet abban, hogy a sors nem kárhoztatja kudarcra.
Aki bízik magában, annak nincs igazán szüksége arra, hogy akár állást, akár barátot elkívánjon mástól, mert meg van győződve, hogy megszerezheti magának a kívánt állást, s megnyerheti barátnak azt, akit kiszemelt.
Akinek van önbizalma, tud hallgatni, nem változtatja egyik napról a másikra a véleményét, ezért bíznak meg benne mások.
Igen: összhang van az önbizalom és a bizalom között.
Az önbizalom a szimpátia és mindenfajta értelmes emberi kapcsolat alapja partnerrel, szomszéddal, kollégával, kolléganővel. Az önbizalom rokonszenvet gerjeszt, s aki ilyen rokonszenvet élvez, annak nő az önbizalma.
Önbizalomra szükség van, mert így működik zavartalanul az energiaáramlás.
Az önbizalmat nem lehet erőltetni, annak belülről kell jönnie, lépésről lépésre.


Tudományosan bizonyított az önbizalom hihetetlen, csodával határos hatása. Ha valaki legyőzi a rákot, úrrá lesz valamely látszólag gyógyíthatatlan betegségen, ez az öngyógyítás a szellemi energiának is köszönhető. Ennek forrása az önbizalom. Ami egyszerűbb eseteknél is hozzásegít, hogy az átlagosnál hamarabb kigyógyuljon valaki az influenzából, hamarabb túljusson baleset okozta megrázkódtatáson. Az ilyen siker újabb energia forrása lehet.


Kudarc mindenkit érhet: valami nem úgy sikerül a magánéletben, ahogyan szeretné, áthatolhatatlannak tűnő akadályba ütközik hivatása gyakorlása közben. Aki önbizalomhiányban szenved, úgy érzi, üldözi a sors, s minden újabb negatív esemény elkeseríti. Aki önbizalomhiányos állapotban ragaszkodik ahhoz, hogy elérjen valamit, amit eddig nem sikerült, arra könnyen rátörhet a stressz. Az érzés pedig, hogy soha nem tud kijutni a kátyúból, kedvét szegi, tovább csökkenti az energiáját, s a vége: betegség.

Akinek megfelelő az önbizalma, annak a kudarc csak figyelmeztetés. Ezért, aki bízik önmagában, annak a kudarc megélése csak átmeneti állapot.

De vajon fejleszthető az önbizalom? Igen!

12-1-810x438.jpg

Carla Galli, aki 25 éve kutatja, elemzi az emberi viselkedés természetét, kidolgozott egy speciális önbizalomépítő programot. A módszertan részeként segítségül hívott egy képzett művészt, akivel közösen vezetik a személyre szabott egyéni alkotó coachingot, mely egyedülálló módon hozza felszínre és fejleszti a személyiséget és az önbizalmat.

 A CoachArt foglalkozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a művészet eszközeivel megismerhessünk egy új világot magunkban. Az alkotásban mindenki találkozhat énjének olyan rétegeivel, belső működésével, melyek a hétköznapokban rejtve maradnak. A festészet eszközeivel fölfedezheti és alakíthatja azt az egyedülálló csodát, amely nem más, mint Önmaga! Ez az élmény hatással lesz önértékelésére, kapcsolataira, közérzetére és életének más területeire is!  A foglalkozások alapja a Kreatív Tudatos Én fejlesztése a festészet segítségivel.

Képzéseink hamarosan elindulnak. Érdeklődésedet, kérdéseidet szeretettel várjuk!

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: art

A környezet hatása a gyerekekre

2019. május 06. 20:19 - Carla G.

photo_by_bekah_russom_on_unsplash_1.jpg

A szüleink, nagyszüleink nem csak arra tanítanak meg bennünket, hogy hogyan kell élni. Viselkedésükkel, döntésükkel, életvitelükkel önkéntelenül kommunikálnak elveket, hiedelmeket, értékrendet.

A gyerekeknek nagyon jók a receptorai, így ezeket teljes mértékben átveszik,  a maguk módján megszűrik, és rakják be egy általuk szervezett új rendszerbe.
A gyerekek már óvodás korukban kialakítanak egy elképzelést saját magukról, a világról, az emberi életről. Tudattalanul alakítanak ki egy  elgondolást,  hogy hogyan fog az ő életük lezajlani, mit lehet csinálni és mit nem, mik az ő feladataik, korlátaik, lehetőségeik.

Mire iskolaérettek lesznek, már kialakult képzettel rendelkeznek  nagyon sok dologról, például, hogy milyenek a férfiak, a nők, mi az hogy család, mi az hogy  pénz , betegség, egészség és sorolhatnánk tovább hosszasan. Ezért is nem mindegy, hogy a gyerekek milyen környezetben  vannak, milyen felnőttekkel vannak körülvéve.  Mit látnak, hallanak a környezetükben élőktől.  A környezet befolyásoló hatással van a gyerekek fejlődésére. A gyerekek többet tanulnak abból amit látnak, hallanak, tapasztalnak, mint abból, amit közvetlenül nekik mondanak, tanítanak a környezetben élő felnőttek.

A „jó„ környezet felerősíti az energiákat,  és csökkenti vagy kiszűri a károsítókat. A díszfunkcionáló környezet  viszont éppen ellenkezőleg hat: a negatív hatásokat erősíti fel, gyengítve a kedvezőek hatékonyságát. A gyermek személyiségformálódásában ezek a dolgok sorsformáló erővel rendelkeznek. A kérdés már csak az, hogy milyen a pozitív, illetve a negatív környezet a gyermek számára.

Pozitív környezetnek nevezzük az energikus, vidám mosolygós élet-igenlő, jóindulatú és támogató emberek közelségét, akik személyes példamutatással tudják a gyerekeket minden téren a jó útra terelni.

Negatív környezetben a beteg, panaszkodó vagy megkeseredett, szomorú, esetleg negatív, rosszindulatú emberek veszik körül a gyermeket. Vonatkozik szülőre, nagyszülőre, pedagógusra egyaránt. Mindenkire, akik a gyerekek közvetlen környezetében megfordulnak. Az utóbbit úgy is hívhatjuk, hogy mérgező környezet. Általában persze nincsenek tudatában, hogy ők most épp mérgezőek, de a szándék mindegy, a lényeg az, hogy olyan érzelmi, lelki károkat okoznak a gyermeküknek, amik megkeseríthetik az egész életét. 

Mit tehetünk ha felismertük, hogy gyermeki éveinkben negatív energiákkal töltődtünk fel?

Mindenképpen érdemes dolgoznunk rajta, hiszen nem mindegy, hogy életünk további részét milyen energiák alakítják. Számos coaching módszer létezik, de elfogultság nélkül mondhatom, hogy a Carla Galli által kifejlesztett egyedi CoachArt szisztéma az egyik leghatékonyabb konstruktív program, mely a festészetet hívta segítségül a problémák oldására.

Szólj hozzá!
Címkék: art

Dobd le a maszkodat és fesd magad boldoggá!

2019. április 24. 11:03 - Kitti G.

CoachArt program No.1. Önismeret

asif-aman-753806-unsplash.jpg

Minden ember egyéniségétől, neveltetésétől, életkörülményeitől függően közelebbi vagy távolabbi ismeretséget köt a félelemmel. A félelemmel, amely érzelem mindig fellép, amikor testi vagy lelki komfortérzetünket veszély fenyegeti.

Ezt a komfortérzést, komfortzónát, amely tulajdonképpen egy védelmező burok, mindenki létrehozza, kialakítja önmagának. Ez egy jelmez, amibe az ember belebújik, vagy egy maszk, ami mögé elrejtőzik, és nem is nagyon meri levenni.

Jelmezünk, maszkunk másik fontos funkciója, hogy viselője ennek segítségével tudjon dolgokat megszerezni, célokat elérni, szeretetet és figyelmet kicsikarni. Ha gyermekkorban nem kapjuk meg a kellő szeretetet, odafigyelést, mindenféle játszmákba kezdünk. Nos, az ilyen játszmák, csaták, küzdelmek elrejtésére szolgál a maszk, amely a mi védelmezőnk. Ez egy darabig segíthet, de később sajnos elveszünk a játszmában, és már mi magunk sem látjuk, hogy kik is vagyunk valójában.

Mikor a biztonsági zóna, a maszk fogva tart, akkor épp itt az ideje elengedni. Légy bátor, és vedd le az álarcot! Akinek megvan a bátorsága, kíváncsi és fejlődni akar, aki szembe mer nézni a maszkjával, és ki mer lépni a kényelmi zónából az ismeretlenbe, az olyan új élményeket tapasztal meg, melynek hatására átstrukturálódik az élete, és rácsodálkozhat a saját, izgalmas és hiteles ÉN-jére.

Ha kíváncsi vagy egy teljesen új és minden eddiginél hatékonyabb módszerre, akkor tarts velünk!

Bemutatjuk a 4 alkalmas CoachArt*No.1. programot.

Minden foglalkozás első felében Carla Galli vezetésével, az alapoktól kiindulva, részt veszünk egy mentális utazáson, melynek végállomása a magasabb szintű Tudatos és Teremtő Kreatív Én állapota. 


A foglalkozások második, gyakorlati felében a festészet segítségével dolgozzuk fel és mélyítjük el a Carlával átélt tapasztalatokat. A festészeti részt Gebler Kitti vezeti.

A festészeti tematika felépítése:

 1. alkalom: Technikai bemelegítés. Ismerkedés az akrilfestékkel és a színkeverés alapjaival. 
 2. alkalom: A festmény megtervezése, a Carlával átélt, átbeszélt tapasztalások képi előkészítése.
 3. alkalom: A festmény egyéni megfogalmazása, a saját maszk megfestése.
 4. alkalom: A festmény befejezése.

A kurzus végén lelkileg és szellemileg megújulva, energiákkal feltöltődve viheted haza saját készítésű 30x40 cm-es vászonra festett akril festményedet, mely mindig emlékeztet a programban megszerzett tudásra, tapasztalásra.

A program helye: Budapest, Bécsi út (a Kolosy térnél)

A program időpontja:

 1. máj.16. 18.00-21.00
 2. máj.23. 18.00-21.00
 3. máj.30. 18.00-21.00
 4. júni.6.   18.00-21.00


A 4 x 3 órás foglalkozás ára: 39 000,- Ft

A jelentkezés 10 000 Ft előleg befizetése után válik érvényessé, melyet alábbi bankszámla számra lehet befizetni:


10700244-68669823-51100005 CIB Bank - GNG Group KFT. 

Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a következőket: befizető neve, elérhetősége, és CoachArt 

Max. létszám: 15 fő

A CoachArt* egy egyedülálló, interaktív program, ahol a festészeti technikák gyakorlata és a mentális coaching eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével sokkal hatékonyabban orvosolhatók a problémák.
A levédett CoachArt program és módszer Carla Galli nevéhez fűződik, kizárólag a Carla Galli Akadémián érhető el.

Szólj hozzá!
Címkék: art

Húsvét szeretetben – ahogyan én látom

2019. április 20. 18:06 - Carla G.

pexels-photo-372166.jpeg

 

A húsvét a feltámadás és újjászületés ünnepe is egyben, nemcsak a katolikus vallásban, hanem a természetben is. Rügyeznek a fák, kibújnak az első virágok, új élet születik és megérkezik a tavasz.

A négynapos hosszú hétvégén családok utaznak egymáshoz, ünneplik a húsvétot, a tavaszt és pihenik ki a hosszan tartó tél szürkeségét, hidegét. Töltsük mindnyájan békében, szeretetben és boldogságban ezt a négy napot.

A szeretetről írok a könyvemben is, ez az én húsvéti üdvözletem Nektek:

„Nem kell megtanulnom szeretni, csak engednem kell, hogy a szeretet, amely az én benső valóságom, szabadon áramolhasson. Csak fel kell szabadítanom és le kell bontanom a blokádokat és akadályokat ahhoz, hogy a szeretet eltöltsön és életemben láthatóvá váljék.

Mert, ha valóban élek, a szeretet általam lesz.

A szeretet a mi valóságos létünk, ezért nem kell és nem is tudjuk megtanulni, csupán engednünk kell, hogy bennünk létezzen. Szeretetre ébredek azáltal, hogy egy egyre inkább önmagam leszek, miközben egyre inkább „magamhoz térek”, mint egy öntudatát vesztett, aki újra feleszmél. Miközben felhagyok azzal az igyekezettel, hogy más legyek, mint ami vagyok, miközben felhagyok azzal, hogy valamely ideált akarjak megvalósítani, és elismerem, hogy éppen olyannak kell lennem, mint amilyen vagyok, és csak így tudom betölteni helyemet és optimálisan megoldani a feladatomat.

Akkor szeretetre ébredek. Ehhez az is hozzátartozik, hogy elfogadom: az életemet meghatározó belső képek nem tőlem erednek.

Csak akkor tudom majd valóban a saját életemet élni, amikor más emberek elképzeléseitől elszakítom magam. Csak ekkor tudom elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, és csak ekkor tudom magam igazán szeretni, és ekkor válok képessé arra, hogy másokat szeressek.

Akkor már nem kell senkit kizárnom szeretetemből: igazi szeretővé válok.”

Részlet Carla Galli Ki fizeti a révészt c. könyvéből

A húsvét a tavaszvárás mellett a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi fő ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap támadt fel. Húsvéttól kezdve egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

 

Szólj hozzá!
Címkék: life

CoachArt Workshop

2019. április 15. 09:36 - Kitti G.

Interaktív Festő Coaching

coachart_event_kicsi.jpg

Fesd magad boldoggá!

A CoachArt* workshop egy egyedülálló 4 alkalmas program, ahol a festészeti technikák gyakorlata és a mentális coaching eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével sokkal hatékonyabban orvosolhatók a problémák.

A program kifejezetten ajánlott az
- ÖNFEJLESZTÉS,
- ÖNBIZALOMÉPÍTÉS,
- MAGÁNÉLETI PROBLÉMÁK,
- KONFLIKTUSKEZELÉS,
- KIÉGÉS és
- CSAPATÉPÍTÉS esetében.

A 4 hét során a festészetben is, és mentális téren is az alapoktól indulunk, majd eljutunk a Tudatos és Teremtő Kreatív Én magasabb szintjeire.
Fejlesztjük az önismeretet, az önbizalmat és a tudatos jelenlétet, mely az életed minden területére kihat, az önérvényesítéstől kezdve a társas kapcsolataidon át, tágítja egzisztenciális határaidat.
Az alkotáson keresztül új dimenziók tárulnak fel. Nő az önmegbecsülés, szélesedik a tudat és a látókör. A kreativitás energiával tölt fel, fontos erőforrások kibontásával fejlődik a személyiség.

A kurzus végén lelkileg és szellemileg megújulva, energiákkal feltöltődve viheted haza saját készítésű 30x40 cm-es vászonra festett akril festményedet, mely lakásod emblematikus tárgya lehet.

A programot vezeti:
CARLA GALLI, a CoachArt módszer kifejlesztője, Író – Motivációs előadó – NLP Master Practitioner – Coach
25 éve az önismeret, a személyi és vállalati önfejlesztés szolgálatában.
és
GEBLER KITTI designer, blogger, festő

A program időpontja:
2019 május 16. 23 . 30 és június 6
csütörtökönként 18.00-21.00


A 4 x 3 órás foglalkozás ára: 39 000,- Ft
Jelentkezni lehet: info@carlagalli.com
A jelentkezés 10 000 Ft előleg befizetése után válik érvényessé.

Max. létszám: 15 fő

* Az egyedülálló és levédett CoachArt módszer Carla Calli nevéhez fűződik. A program kizárólag a Carla Galli Akadémián érhető el.

Szólj hozzá!
Címkék: art

Innovatív CoachArt  Program

2019. április 03. 12:44 - Kitti G.

A mentális harmónia megteremtése

pexels-photo-542555.jpeg
A program magában foglalja a “Kiegyensúlyozott élet művészete” (Art of the balance life) akkreditált önfejlesztő képzést, valamint a festészet alkotó elemeit.
A CoachArt foglalkozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a művészet eszközeivel megismerhessünk egy új világot magunkban. Az alkotásban mindenki találkozhat énjének olyan rétegeivel, belső működésével, melyek a hétköznapokban rejtve maradnak. A kreativitás eszközeivel fölfedezheti és alakíthatja azt az egyedülálló csodát, amely nem más, mint Önmaga! Ez az élmény hatással lesz önértékelésére, kapcsolataira, közérzetére és életének más területeire is!  A foglalkozások alapja a Kreatív Tudatos Én fejlesztése a képzőművészet segítségivel.
Ennek a programnak nem feltétele a művészi tehetség! Mindenki számára ugyanolyan hatékonysággal tud működni!
Carla Galli évekkel ezelőtt, a saját bőrén tapasztalta meg a manuális alkotás hiányából fakadó vákuumot, aminek hatására festeni kezdett. Munkája során kiderült, hogy kliensei is hasonló “hiánybetegségtől” szenvednek. Merész, újító és egyedi gondolatai, mely a kínai iskolában szerzett keleti filozófia és a nyugati kultúra  ötvözeteként sikerre vitték munkájában, arra ösztönözte, hogy kidolgozzon egy speciális módszert, mellyel segít orvosolni a problémát.
A módszertan részeként segítségül hívott egy képzett művészt, akivel közösen vezetik a személyre szabott egyéni alkotó coachingot, mely egyedülálló módon hozza felszínre és fejleszti a
Kreatív ÉN-t.

A programot két lépcsőben építettük fel! Csak rajtad múlik, mi az a szint, amivel megelégszel!

I. szint: (4 alkalmas festőtanfolyam)

Amit megtanulsz a festőkurzuson:

 • Megtanulod újból látni a színeket. Kisgyermekkorban a színfelismerés a jobb agyféltekében kezdődik. Azonban, amikor megtanuljuk megnevezni azokat, akkor átkerülnek a bal agyféltekébe.
 • Megtanulod a színek három értékét, a színkeverést, a színfelismerést.
 • A színelmélet segítségével megtanulod a színharmóniát
 • Elsajátítod az ecset használatát.
 • Megtanulod a térbeliség kialakítását színekkel, a kontrasztok érzékeltetését.

A tanfolyamon festhetsz majd állat, táj és természetképeket festmény és fénykép alapján is, valamint híres festő festményeit is reprodukálhatod.

II. szint: (4 alkalmas festőtanfolyam)

A 4 napos mester kurzuson a portré festés fogásait sajátíthatod el! 

 • megtanulod a bőrszínek kikeverését,
 • a haj, a szem ábrázolását.
 • a papír helyett immár vászonra festheted meg alkotásaidat.
Bővebb információ:
Szólj hozzá!
Címkék: art

Éljen a tavasz, éljen a nő!

2019. március 07. 20:58 - Carla G.

Minden kora tavasszal, így március elején azon töprengek, hogy ki vagyok?

gill_button_bleached_broiws.jpg
Merre tart az utam, mi az, amit el szeretnék még érni  az életemben, mit értem el?  Mit adtam magamból, mit kaptam? Mindig igazságos voltam?  Mi az, ami jó nekem, és mi az, ami nem! Mi az,  ami fontos lett volna számomra, de sajnos azt nem tudtam elérni!
Őszinte leszek: az ÖNKRITIKA nem egy kellemes érzés, de vigasztal az, hogy én vagyok az igazi, és igazságos kritikusa önmagamnak.
Azt is megértem és elfogadom, hogy nem tudok ideális női példa lenni mindenkinek. Nem mindig azt teszem, ami a helyes. De ha én tökéletes lennék, akkor már nem is lennék érdekes sok ember számára, és már nem lehetne tanulni a hibáimból!  Ez  a gondolat egy kicsit felszabadít!
Ezek szerint az Életutam az, hogy annak ellenére,hogy nem vagyok tökéletes, szüntelenül tanulnom kell, hogy egyre jobb legyek. Addig tudjak segíteni az embereknek, amíg van erőm. És ha nem minden úgy történik, ahogyan szeretném, akkor meg kell tanulnom annak örülni, ami van és amim van!

Éljen a tavasz,  éljen a NŐ.

 

Szólj hozzá!
Címkék: art

Álmodtam egy világot magamnak

2019. március 05. 11:16 - Kitti G.

CoachArt

alex-radelich-497579-unsplash.jpg

Emlékszel még az álmaidra? Hogy mi szerettél volna lenni, ha nagy leszel? Jól menő üzletember vagy orvos, esetleg valamilyen művész? És most nézz körül a jelenben! megvalósultak álmaid? Jó helyen vagy, jól érzed magad?

Az álmok, ötletek, tervek, kívánságok megvalósítása, elérése nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Ezek visznek minket előre. Ha nem is valósul meg egy áhított dolog, az agy - ha már foglalkozunk fejben a dologgal - aktiválja a kreativitásért felelős központot.

A gyakorlatban azonban az a helyzet, hogy a nagyszülőktől, szülőktől, testvérektől kapott programok alakítják valóságod mindennapjait. Elhiszed nekik, amit mondanak, és ahogyan mondják. Talán sosem tudatosult benned, de a lelked mélyén érezted, hogy sokkal több van benned!

Aztán azon kapod magad, hogy az élet elsodort, és azon tűnődsz, hogy vajon mit keresel oly távol magadtól. Ahhoz, hogy új útra térj, az a legfontosabb, hogy tisztában legyél a céloddal. Célok nélkül az élet olyan, mint az óceán hullámain ringatózni egy evező nélküli csónakban. Egy ideig érdekes lehet,majd előbb-utóbb megjelennek a frusztráció jelei. Nem baj, ha úgy érzed, hogy nincsen meg a célod, mert sosem késő elindulni a legtitkosabb vágyaid után!

Ahhoz, hogy álmaidat megtaláld, nem kell mást tenned, mint megfigyelni érzéseidet, és hagyni hadd szárnyaljanak minél magasabbra. Szakíts időt a gondolataidra, az érzéseidre! Vizsgáld meg a hozzáállásodat, hogy mennyiben segíti elő a fejlődésedet! Igyekezz minél elevenebben átérezni, átélni és hatékonyan végiggondolni, hogy mit miért szeretnél létrehozni!

Ha változtatni szeretnél, és kihozni a benned szunnyadó kreatív Ént, a CoachArt program segítségével, életed egy új, tudatos értelmezést nyer. A program egy forradalmian egyedülálló, nagy hatékonyságú, komplex életvezetési projekt, melyet Carla Galli dolgozott ki, és művészek bevonásával, a festészet eszközeivel hozza ki belőled a tudatalattiban rekedt vágyaidat. Hatása az életed minden területére kihat, az önbizalom, a kapcsolatrendszer, és a problémamegoldástól kezdve a burnouton, azaz kiégésen át, egészen az elengedésig.

 

Szólj hozzá!
Címkék: art

Menetrendváltozás-Újratervezés

2019. március 04. 08:13 - Carla G.

Egy új világ kapuja

kapu.jpg

“Nem látom a változást, várom a csodát” –halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A változásoknál sokszor a megszokott dolgok újraértelmezése a legnagyobb kihívás. A hitet, illetve az eddig kialakult és beidegződött hitrendszerünket kell megváltoztatni. Örök igazság: úgy teszek, ahogy hiszek. Hiszen ha nem hinném, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom, akkor ezeket a sorokat sem olvasnám épp most.

A gyermekeinkkel kis korban ismertetjük meg a hitet, a meggyőződést. Ők nem ösztönből cselekednek, hanem megtanulják. Mi is a szüleinktől, közvetlen környezetünktől tanultuk, és a mai napig hordozzuk magunkban. A világ állandóan változik, és ha mi nem tesszük ugyanezt, akkor szinte észrevétlenül megrekedünk a múltban. Nekünk is változni, alkalmazkodni kell, észre kell venni a fejlődést, a haladást, az újat. Mi, emberek félünk a változástól, pedig ez az egyetlen, amivel megőrizhetjük az állandóságot. Amikor nem akarjuk látni a változást, az legtöbbször azért van, mert attól félünk, hogy megöregszünk. Gyakorlatilag meg akarjuk állítani az időt. De tudjuk, hogy ez lehetetlen!

Az emberek félnek az öregedéstől. Sokan kialakítanak maguknak egy komfortzónát, amiben élnek, és aztán ott ragadnak gyermeki gondolkodással. Biztosan látott már mindenki idős asszonyt, aki gyerekfrizurát vagy korának nem megfelelő ruhát viselt. Egyszerűen szólva nem képes a változásra.

És itt jön képbe egy új szenvedély: sokan azért gyűjtenek folyamatosan maguk köré tárgyakat, mert ezzel, úgy érzik, a múltban maradnak. A kisebb-nagyobb dolgok visszarepítik őket az időben. Ez nem más, mint egyfajta elengedéstől való félelem. Nem merik elereszteni az időt, a múltat. Helytelenül struccpolitikát folytatnak. Pedig változás így is, úgy is van, amit a környezetük is lát, csak ők nem képesek, nem akarják észrevenni.

Fontos tanács: merj bátran a változások felé nyitni! Új csodákat fogsz megélni. Csoda = változás. Ha már szembe mersz nézni a dolgokkal, az azt jelenti, hogy érett vagy a változásra. Ha még megerősítésre vársz másoktól, az sem baj, jó úton haladsz!

Mit kell tenned? Nézz szembe félelmeiddel, traumatikus emlékeiddel, figyeld és éld át újra a bensődben kifejtett hatását, kérj bocsánatot az „ellened vétkezőktől”, és így kifésülöd a tudatalattidból a problémát. A hatalmasra duzzasztott belső akadályokon, az önkorlátozó hiedelmeken és az egódon történő túllépés felébreszti álmából az elméd, és ezáltal megtapasztalhatod azt a mögöttes dimenziót, melyet a lelki béke, az öröm és szeretet jellemez. Kész receptek nincsenek. Az úton mindenkinek magának kell végigmennie. Az élet úgyis feladja a szükséges leckéket újra és újra. Szeretnél megismerni másokat? Akkor először saját magadban kell elmélyülni! Találd meg, hogy mire van szükséged. Mi az, amiről lemondtál életed során, mert mindig volt fontosabb dolog. Mi az, ami örömet okoz, ami által azt érzed, hogy "csináltál" valamit, a szó szoros értelmében.

Legtöbbünk életéből a teremtő alkotás hiányzik, hiszen szinte mindent készen megkapunk, a kétkezi kreatív munka, a dolgok létrehozása, az alkotás felemelő, ősi ereje valahogy eltűnt az életünkből. Ha az újratervezés jegyében előásod magadból a teremtő ént, új utak  és új energiamezők nyílnak meg előtted.

 49831854_10156298150492880_1826207144932802560_o.jpg

Carla Galli

Szólj hozzá!
Címkék: art

A tánc teremtő ereje

2019. február 27. 10:05 - Carla G.

Argentin Tangó


img_8208.jpegA tánc fontos nekem. A tánc az egyik legősibb emberi mozgásforma.

A tánc maga egy olyan médium, mint a jóga, mely lehetővé teszi, hogy megérintsük a legbensőbb bölcsességünket, megéljük az univerzális kapcsolódást, és megtaláljuk az önmagunkban rejlő békét. 

Amint elengeded minden gondolatodat, melyek a fejedben köröznek, engeded a testednek, hogy csak lebegjen, akkor a médium (tánc) gondoskodik rólad, átveszi az irányítást – te pedig megélhetsz egyfajta magasabb szintű tudatosságot. 

Engedd meg magadnak, hogy megtapasztald ezt a magasabb szintű tudatosságot!

A tánc során megtanulsz elengedni, átlépni a saját határaidat. Megengeded magadnak, hogy önmagad légy, nincs szükséged arra, hogy ítélkezz, és senki sem ítélkezik feletted. Mindehhez a biztonságos környezetet mi biztosítjuk. 

Gyógyulj meg a tánc által! Kapcsolj ki a táncon keresztül! Tisztítsd meg a tested tánccal! Tanulj meg elfogadni! Engedd el azokat a blokkokat, melyek az életed sok területén visszatartanak! Légy magabiztosabb! Tanuld meg szeretni és elfogadni magad olyannak, amilyen vagy! 

Amikor táncolunk, nincs más, csak az ITT és MOST! 

A táncon keresztül nincs más lehetőségünk, mint a jelenben, az „ITT és MOST”-ban lenni. A boldogság csak az „ITT és MOST”-ban létezik. Amikor úgy érezzük, hogy elöntenek bennünket a problémák, stresszes helyzetek, és boldogtalannak érezzük magunkat, akkor kizökkenünk abból a kiegyensúlyozott állapotból, amit az „ITT és MOST”-ban tapasztalunk meg. 

Amikor korlátok nélkül, önmagadba merülve csak táncolsz, és megengeded magadnak, hogy önmagad légy, mosolyogni kezd a szíved. Ez a mosoly átrezegteti minden egyes porcikádat, és feltölt tiszta energiájú, csodálatos rezgéssel.

Tánc közben eltávolodsz a félelmeidtől, az önmagaddal szembeni bizonytalanságtól, és az önmagadban való kételkedéstől.

 Carla Galli - Argentín tangó - akril, vászon 50x70 cm

Szólj hozzá!
Címkék: art

A Kreatív ÉN

2019. február 17. 10:59 - Kitti G.

Kreatív Tudatosság Fejlesztő Műhely - Exkluzív CoachArt

amaury-salas-324504_4000.jpg

Carla Galli és csapata kidolgozott egy speciális módszert, amellyel új utak és lehetőségek nyílnak meg azok számára, akik már saját szakmájukban eljutottak a csúcsra. 

Emlékezzünk csak vissza önfeledt kisgyermek éveinkre! Legtöbbünk számára megadatott egy megmagyarázhatatlan varázslat, egy hamisítatlan flow élmény, mely a legnagyobb boldogsággal és elégedettséggel töltött el minket. Ez pedig nem volt más, mint az alkotás öröme. Elképzeltünk valamit, és megalkottuk. Kockákból, legóból, gyufás skatulyából házat, palotát, hidat. Dobozokból, székekből, pokrócokból bunkert, autót, vonatot. Homokból várat, alagutat, embert, sütiket...Rajzoltunk sárba, cserépdarabkákkal aszfaltra, ha nem volt kéznél papír és írószer. Lerajzoltunk, megfestettünk mindent, amit csak képzeletünk elénk dobott. Alkottunk gyurmából kígyót, kukacot, gesztenyéből emberkéket, fürdetésnél a habból hajat, szakállat, és még mi mindent...

Aztán bekerültünk az iskolába, és elkezdtünk szabályozott keretek közt készülni az életre. Tanultunk, érettségiztünk, vizsgáztunk, diplomát szereztünk. Dolgoztunk,  másztunk fel a létrán, családot alapítottunk, utaztunk, elértük a céljainkat. Boldogok vagyunk, mindenünk megvan...és ez jól van így. De!

Miért kellett elengednünk az alkotás örömét, mely ősidők óta a génjeinkbe van kódolva? Sajnos az iskolarendszerünk a kreativitás fejlesztését a mai napig nem súlypontozza megfelelően. Keveseknek adatik meg, hogy olyan képzésben vegyen részt, olyan munkát végezzen, ahol az autonóm kreativitásnak teret engedhet.

Carla évekkel ezelőtt, a saját bőrén tapasztalta meg a manuális alkotás hiányából fakadó vákuumot, aminek hatására festeni kezdett. Munkája során kiderült, hogy kliensei is hasonló "hiánybetegségtől" szenvednek.

Carla mindig is újító volt. Merész, egyedi gondolatai, mely a kínai iskolában szerzett keleti filozófia és a nyugati kultúra  ötvözeteként sikerre vitték munkájában, arra ösztönözte, hogy kidolgozzon egy speciális módszert, mellyel segít orvosolni a problémát.

Létrehozta a KREATÍV TUDATOSSÁG FEJLESZTŐ MŰHELY-t, ahol a résztvevők a coaching folyamat során megismerkednek a festészet autonóm világával, melynek segítségével újra megtapasztalják az alkotás rég elveszett, elfeledett felszabadító erejét. A módszertan részeként segítségül hívott egy képzett művészt, akivel közösen vezetik a személyre szabott egyéni alkotó coachingot, mely egyedülálló módon hozza felszínre és fejleszti a Kreatív ÉN-t.

 3971f10939e33d30ef7905b81c96c43b.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: art

Segítség, társfüggő vagyok!

2019. február 12. 18:39 - Carla G.

tattoo-2894318_1280-1024x683.jpg

A társfüggőségnek mély gyökerei vannak,  és elsősorban a családból fakadnak. Ezek az úgynevezett családi modellek, amelyeket mindannyian magunkban hordozunk. Sokszor különböző fájdalmakon alapulnak, s igyekszünk bebizonyítani szüleinknek, hogy mi jobban tudjuk csinálni, mint ők. Ezért ragaszkodunk a társunkhoz mindenáron, hogy megmutassuk, mi képesek vagyunk megtartani a rosszat is, ha már a szüleink elváltak, és nekik nem sikerült.

Ha a szüleinknek harmonikus volt a kapcsolata, akkor mi mindenáron szeretnénk egy hasonló kapcsolatot megtartani, hasonló látszatot kelteni, hogy megfelelhessünk a szüleinknek. Ha a családban a szülő és a gyerek között konfliktus van, méghozzá az anyával, az nyomot hagy a párkapcsolaton. Ha az apával van konfliktus, az inkább a főnökünkkel való viszonyulásunkban, a munkahelyen mutatkozik meg, és függőség alakulhat ki.

A „se veled, se nélküled kapcsolatban” nagy szerepet játszik a magánytól való félelem. Ilyen helyzetekben olyan erős a félelem, hogy sokan inkább elviselik a durva helyzeteket a kapcsolatban, mint hogy egyedül, szabadon éljék az életüket.Ez abban az esetben van, ha egy személy nem képes megtalálni saját magát, illetve a kapcsolatot önmagával.

A félelem a magánytól annak a tudásnak a hiánya, hogy csakis én tudok az igazi társa lenni önmagamnak. Hisz azok a párok, akik kreatívak, nem tudnak függni egymástól, mert ők csak önmaguktól függenek. 

Amikor a párkapcsolatban valamelyik fél a kreativitás hiányában szenved, nem képes önállóan teremteni, abban az esetben mindenáron kapaszkodik a társába, aki éli az életét. Miközben arról panaszkodik, hogy ő az áldozat.

Valójában ki is az áldozat ebben a társulásban? Mindketten. Az egyik azért, mert meg van „fojtva”, a másik azért, mert nem képes nélküle békét találni.

Önértékelési problémáink is nagyon gyakran a mélyből, családi gyökereinkből fakadnak, és rávilágítanak a családból hozott modellek, illetve a családi viszonyok összefüggéseire. Arra, hogyan vállaljuk át tudat alatt, bizonyos szeretettörvények alapján a szülők nehéz sorsát. Röviden: ha a szülő önértékelési hiányban szenved, a gyerek „szolidaritást” vállal a szülővel, s lemásolja a mintát. Mindezt szeretetből teszi.

A családi rendszerek törvényeinek ismerete, az önismeret, a kreativitás fejlesztése abban is segít, hogy végre elkezdhetjük a saját, teljes életünket élni.

raymond-perez-482104-unsplash.jpg

Carla Galli

Szólj hozzá!

Kudarc vagy tanulás?

2019. február 08. 19:49 - Carla G.

ben-blennerhassett-336485.jpg

A kudarc érzése az tulajdonképpen egy tapasztalat, egy helyzet, egy állapot, amikor valaki a kitűzött célját nem tudta teljesíteni. A siker ellentétének szokták mondani. Vannak az életünkben helyzetek. Ezek olyan szituációk, amelyekben egy feladat megoldása vagy cél elérése érdekében erőfeszítést kell tennünk. Ezek a helyzetek kétféleképpen végződhetnek: sikerrel vagy kudarccal. De ha úgy fogom fel, hogy egy lehetőség az újra kezdéshez, más az érzés.

A kudarc megítélése függ a lelkiállapotunktól. Vannak helyzetek, amelyikre egyik esetben csak legyintünk, más esetben viszont teljesen kiakadunk tőle. A kudarc annak is a függvénye, hogy például hányszor próbálkoztunk, esetleg mennyire szeretnénk az adott célt elérni.

A kudarc okai lehetnek többek között a félelem, a fáradtság, az önbizalom hiánya, kitartás hiánya, stb… vagy az is, hogy túl nagy az elvárás, esetleg túl magasra tettük a lécet.

Az a jó, ha a kudarcra nem negatívan tekintünk, hanem valami olyanra, melyből tanulunk. Hiszen ahogy a mondás is tartja, „Ami nem öl meg az megerősít.” Nincs olyan , hogy rossz. Vagy győzöl, vagy tanulsz. Segít abban, hogy észrevegyük gyengeségeinket, és ezáltal tudjunk fejlődni. Nincs kudarc, hanem csak tapasztalat,illetve visszajelzés.

Nem az a kudarc, ha valami nem sikerül, hanem ha ott van a kezünkben az energia a kihívás megoldásához, de mégse teszünk bele mindent, amit tudunk. Ha a kudarc értékmérője az, hogy például valamit nem teszünk meg (lustaságból, félelemből, kényelemből) és nem pedig az, hogy sikerült-e vagy sem, akkor csak rajtunk múlik, hogy eltűnnek-e a kudarcok az életünkből vagy sem.

Sosem szabad sem a körülményeket, sem pedig másokat hibáztatni. Csakis saját magunkat. Mi tehetünk róla, és ezért vállalni kell a felelősséget. Felelősséget kell vállalnunk az életünkért 100%-ban.

Szólj hozzá!