Carla Galli

Fókuszban a személyiség

Néhány gondolat a szerelemről

2019. július 05. 11:39 - Carla G.

2_1.jpg

Carla Galli akril, vászon 40x60

Kinek mit jelent ez a szó?

Mi a különbség a SZERETNI és a BELESZERETNI között?

Az a véleményem, hogy igazán szeretni valakit azt jelenti, hogy az embert olyannak látjuk, amilyen valójában.
Minden negatív tulajdonságával együtt, elfogadjuk őt olyannak amilyen. Sőt, évek múlva sem akarunk semmit sem megváltoztatni benne. Az idő előre haladtával az összes “negatív” tulajdonsága egyre inkább megtetszik nekünk, és jobban, szabadabban érezzük magunkat mellette.

Viszont beleszeretni valamibe/valakibe inkább egy illúzió, az igazi szeretethez képes. Beleszoktunk szeretni egy képbe, amit róla festettük önmagunkban, saját elménkben. Sőt minden általunk negatívnak gondolt jellemvonás egyszerűen a homályba vész, és, mindent rózsaszínben látunk.

Ha azonban elkezdjük megváltoztatni azokat a dolgokat amiket az elképzelt kereten kívül látunk, érzünk, tapasztalunk, akkor kezdünk azon gondolkodni, hogy ezzel a cselekedettel akár a másik személyiségét teljesen összetörhetjük, elpusztíthatjuk.

Ebben az esetben csak egy út van! Vagy elfogadunk mindent úgy ahogy van, vagy tisztelettel és szeretettel elengedjük, így nem csapjuk be önmagunkat, és nem kergetünk illúziókat.

Minden esetre én azt gondolom, hogy ne azt mutasd amilyen nem vagy, csupán egy illúzió kedvéért, mert azt kapod, amit nem akarsz. De ez majd csak akkor tudatosul benned, ha felszáll az a bizonyos rózsaszín köd.  Akkor pedig már lehet késő lesz, és nem érted mi történik. Tele leszel kérdőjellel, pedig Te magad hoztad létre. Te láttad őt olyannak, amilyen ő valójában sosem volt.

Carla

Szólj hozzá!
Címkék: life

A bejegyzés trackback címe:

https://carla-galli.blog.hu/api/trackback/id/tr5514581632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása