Carla Galli

Fókuszban a személyiség

Az önbizalom a siker záloga

2019. május 30. 11:25 - Kitti G.

self-confident-490x286.png

 

Aki bízik magában, akinek van önbizalma, tehát helyes az önértékelés, biztos lehet abban, hogy a sors nem kárhoztatja kudarcra.
Aki bízik magában, annak nincs igazán szüksége arra, hogy akár állást, akár barátot elkívánjon mástól, mert meg van győződve, hogy megszerezheti magának a kívánt állást, s megnyerheti barátnak azt, akit kiszemelt.
Akinek van önbizalma, tud hallgatni, nem változtatja egyik napról a másikra a véleményét, ezért bíznak meg benne mások.
Igen: összhang van az önbizalom és a bizalom között.
Az önbizalom a szimpátia és mindenfajta értelmes emberi kapcsolat alapja partnerrel, szomszéddal, kollégával, kolléganővel. Az önbizalom rokonszenvet gerjeszt, s aki ilyen rokonszenvet élvez, annak nő az önbizalma.
Önbizalomra szükség van, mert így működik zavartalanul az energiaáramlás.
Az önbizalmat nem lehet erőltetni, annak belülről kell jönnie, lépésről lépésre.


Tudományosan bizonyított az önbizalom hihetetlen, csodával határos hatása. Ha valaki legyőzi a rákot, úrrá lesz valamely látszólag gyógyíthatatlan betegségen, ez az öngyógyítás a szellemi energiának is köszönhető. Ennek forrása az önbizalom. Ami egyszerűbb eseteknél is hozzásegít, hogy az átlagosnál hamarabb kigyógyuljon valaki az influenzából, hamarabb túljusson baleset okozta megrázkódtatáson. Az ilyen siker újabb energia forrása lehet.


Kudarc mindenkit érhet: valami nem úgy sikerül a magánéletben, ahogyan szeretné, áthatolhatatlannak tűnő akadályba ütközik hivatása gyakorlása közben. Aki önbizalomhiányban szenved, úgy érzi, üldözi a sors, s minden újabb negatív esemény elkeseríti. Aki önbizalomhiányos állapotban ragaszkodik ahhoz, hogy elérjen valamit, amit eddig nem sikerült, arra könnyen rátörhet a stressz. Az érzés pedig, hogy soha nem tud kijutni a kátyúból, kedvét szegi, tovább csökkenti az energiáját, s a vége: betegség.

Akinek megfelelő az önbizalma, annak a kudarc csak figyelmeztetés. Ezért, aki bízik önmagában, annak a kudarc megélése csak átmeneti állapot.

De vajon fejleszthető az önbizalom? Igen!

12-1-810x438.jpg

Carla Galli, aki 25 éve kutatja, elemzi az emberi viselkedés természetét, kidolgozott egy speciális önbizalomépítő programot. A módszertan részeként segítségül hívott egy képzett művészt, akivel közösen vezetik a személyre szabott egyéni alkotó coachingot, mely egyedülálló módon hozza felszínre és fejleszti a személyiséget és az önbizalmat.

 A CoachArt foglalkozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a művészet eszközeivel megismerhessünk egy új világot magunkban. Az alkotásban mindenki találkozhat énjének olyan rétegeivel, belső működésével, melyek a hétköznapokban rejtve maradnak. A festészet eszközeivel fölfedezheti és alakíthatja azt az egyedülálló csodát, amely nem más, mint Önmaga! Ez az élmény hatással lesz önértékelésére, kapcsolataira, közérzetére és életének más területeire is!  A foglalkozások alapja a Kreatív Tudatos Én fejlesztése a festészet segítségivel.

Képzéseink hamarosan elindulnak. Érdeklődésedet, kérdéseidet szeretettel várjuk!

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: art

A bejegyzés trackback címe:

https://carla-galli.blog.hu/api/trackback/id/tr1014581588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása