Carla Galli

Fókuszban a személyiség

CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOK GENERÁCIÓVÁLTÁSÁNAK KOCKÁZATA

2019. február 01. 20:02 - Kitti G.

Hatalmas érdeklődés kísérte a tegnap megrendezésre került Piac & Profit konferenciát, ahol újszerű megoldásokat, jó tanácsokat, hasznos információkat osztottak meg egymással a generációváltással szembenéző vállalatvezetők, tulajdonosok. 

 

Az esemény egyik érdekessége az a pódiumbeszélgetés volt, ahol Demcsák Máriának mesélt a téma szakértője, Carla Galli író, motivációs előadó, NLP Master Practitioner, a coach-art kifejlesztője.

 

image001.png

 

"Egyértelműen fejlesztő attitűddel rendelkezem, így szerencsésnek mondhatom magam, hogy immár több mint 25 éve foglalkozom szervezet, és egyének fejlesztésével. Ez idő alatt megtanultam, hogy mindenkinek megvan a maga története, amelyet magával cipel, amellyel együtt kerek és egész. 

Magyarországon a  családi vállalkozásoknál végbemenő generációváltás folyamat rendezését és megoldását kutatom. A céges megbízásaim során igyekszem utánajárni a jelenség gyakorlati hátterének.

Legfőképpen a családi cégeknél a belső erőforrások felkutatásával foglalkozom. Gyökerek, Család, szülő, gyerekek. Hiszen a családi rendszer adja a cég energiáját. Az alapító a kulcs.

A magyar családi vállalkozások mintegy 65-70%-ban a tulajdonosok és/vagy vezető munkatársak között van a házastárs, illetve más rokon is. Mindez azért jelent magas kockázatot, mert a személyes síkok az üzleti érdekekkel ellentétesek lehetnek. Jellemző hiba, ha a kinevezések vezető elve a személyes kötődés és nem a kompetencia. Menedzsment kompetenciák hiányának okán viszont kevés családi vállalkozás éri meg a harmadik generációt, de akár még a másodikat is. Gyakori az elszigetelődés és az alacsony bizalmi szint.

Egy családi vállalkozás csak úgy működhet jól, ha a család is jól működik, ha a családi és az üzleti értékek találkoznak. Ezt a harmóniát a tapasztalataim szerint egyéni és szervezeti fejlesztő technikákkal érdemes segíteni.

Az érzelmi alapon működő család és az értelmi alapon működő vállalat közti egyensúlyt, helyes arányt megtalálni a siker kulcsaként értelmezhető." 

Szólj hozzá!
Címkék: business

A bejegyzés trackback címe:

https://carla-galli.blog.hu/api/trackback/id/tr4314572088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása