Carla Galli

Fókuszban a személyiség

Visszajelzések, vélemények a Carla Galli módszerről

2020. július 13. 17:10 - Carla G.

Néhány Üzleti tréning, céges referenciák

Ezt nem lehet elolvasni. Ezt nem lehet egy könyvvel vagy egy oktatófilmmel pótolni. Kell az a szuggesztió amit egy erős személyiség ad át egy másik embernek. Enélkül ez nem működik…. Azért ez egy általános erősítő, összefüggéseket mélyen föltáró módszer és technika, én azt hiszem, hogy ez mindenkinek nagyon-nagyon is hasznos….Teljesen egyetértek Carla Gallival és őszintén hiszem hogy az ő tudása és képessége átkerülhet a vállalatokhoz, vállalkozókhoz vagy az emberekhez, annak érdekében, hogy ez még nagyobb lehetőségeket nyisson meg valamennyiünk előtt.
Bihall Tamás elnökhelyettes
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

“Kedves Partnereink!
A Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kamarai Szalon háziasszonya, Büss Zsuzsanna nevében is köszönjük Önöknek, hogy részvételükkel megtisztelték Carla Galli író, életviteli tanácsadó, Business coach 2013. április 24-én „Egységben van az erő” címmel megtartott előadását. Bízunk benne, hogy az átadott pozitív gondolatok, az inspiráló üzenetek hozzájárultak az Önök érzelmi feltöltődéséhez, tudatuk kitárásához és lelki fejlődésükhöz.
Köszönjük, hogy velünk tartottak és kérdéseikkel, hozzászólásaikkal emelték a rendezvény színvonalát.!”
Büss Zsuzsa

Györ Kamarai Szalon

“Carla Galli különleges képessége az, hogy azonnal észreveszi az ember belső értékeit, és azokat magasabb szintre emeli. Tréningjének segítségével az eladóink jobban kezelik a konfliktushelyzeteket, hatékonyabban dolgoznak, és türelmesebbek lettek a vevőkkel. Munkájának eredményeként elégedettebb vevőkörrel rendelkezünk, vevőink szeretnek hozzánk bejárni, mert úgy érzik, hogy valami különleges bánásmódban részesülnek, mely a mi „észrevétlen változásunknak” köszönhető.” Ocsovai Ákosné
DEMKO FERDER Kft. 
Ocsóvai Ákosné
Tulajdonos, ügyvezető igazgató

Carla Galli egy csodálatos Asszony!
Beléd lát! Éget. Mar. Összerombol, majd katedrálist épít belőled. Sejtjeidet egyenként nyitja fel és mutatja meg neked. Amit látsz, ez szép, egyre szebb! Megtanít szeretni önmagad. Becsülni tetteidet és szavaidat. Felemel. Értékké tesz. Mint az Édesanyád. Egyszer, régen, valahol Csodaországban. Csak hallgasd! Ülj le vele szemben! Nézd a szemét és többé nem szabadulsz. Nem enged. Veled marad. Mindörökké. Mind a legigazabb szerelem!”

Réti Attila
KAISER FOOD Élelmiszer-ipari Kft.
Ügyvezető igazgató

Én mint egy intézmény vezetője felkértem Carla Gallit,hogy jöjjön el hozzánk, kicsit rántsa össze a csapatot,segítsen nekünk az ő módszereivel. Fantasztikus volt az egész! Remekül sikerült! Köszönöm, köszönjük!!! Mindenkit kibillentett a megszokott zónájából, azaz kicsit kizökkentett a mindennapjaiból, a szokásaiból, a kényelmes és biztonságos életéből, és nehezebb helyzetekbe hozott bennünket, hogy megismerjük a rizikó, és a pánik zónáinkat. Nagyon fontos, hogy tudatában legyünk önmagunk zónáinak határaival, ugyanis ez mindenkinél máshol van, és hogy tudjuk ezeket kezelni, tudjunk fejlődni. A hétköznapokkal ellentétben egy ilyen tréningen már nem tudod se magadat, se másokat becsapni, mert ki fog jönni ami benned van! A cél valójában ez, és hogy aztán ezt hogyan kezeli akár az egyén, vagy akár egy egész csapat! Csodálatosan bemutatásra került, hogy az egyén bízik-e a csapatban,bízik-e önmagában. Nagyon élesen megmutatkozott hogy kinek mi az erőssége. Pl az, hogy meg tudunk-e bízni a kollegáinkban, vagy hogy tudunk -e felelősséget vállalni másokért. És ennyire éles helyzetben mindenkiből kijött a viszonya önmagához, a csapathoz, a bizalomhoz, a felelősséghez stb ..
Galina nagyon profin prezentálta rajtunk, hogy mekkora optimizmus és hit van saját magunkban. Ezt a feladatokon belül folyamatosan nyomon tudtuk követni, és szinte mi magunk sem hittünk a szemünknek, hogy hogyan alakul át, a feladat elején még egy általunk teljesen elképzelhetetlen dolog, amit ha az elején hallunk nem hisszük el hogy mégis létrejöhet, hogy megvalósulhat, de a szemünk láttára kibontakozott! Mindeközben olyan kreativitás és együttműködés, és közös ötletelés áramlott, amelyet öröm volt látni! Rendszerállítással mesterien illusztrálta azt hogy figyelmünk mennyire tud együttműködni, egy csapat vezetői mennyire tudják irányítani a társaságot, a többiek miként tudnak együttműködni, alkalmazkodni, és hogyan érjünk el közösen sikereket, mi kell hozzá… Bemutatásra került a pontos, és gyors kommunikáció fontossága is!!!! És hogy ez hogyan kapcsolódik a bizalomhoz, a hithez, és az egész csapat együttműködéséhez, sikeréhez és hangulatához! Azt hiszem nagy szükségünk volt erre a hétvégére. Én magam személyesen is sok erőt merítettem belőle. Csodás volt a feltöltődés, és minden más! Egy teljes napon keresztül volt szerencsénk látni Galinának a magas szintű szakmai segítséggel, lankadatlan odafigyeléssel és segítő támogatással teli munkáját, energiáját. Nagyon sokat tanultunk! Hálásak vagyunk neki mindannyian.
Megszerettük őt, mert tőle mindent meg lehet tanulni, ami jónak,értéknek számít. Végtelen alázatot, tiszteletet, kitartást, hogy “átmegy” az emberekhez, amit csinál, amit tesz mindenkiért.!!
A legmaradandóbb érzés, amelyet hazáig vittünk magunkkal, mégis az volt, hogy Carla mennyire jól érzi magát a bőrében: boldog, tiszta, kiegyensúlyozott és dől belőle a magas érzelmi és értelmi intelligenciája egyaránt , amelyet őszinte szeretettel tálal. Felfestette a hatalmas szívét a terem plafonjára, és ez a lehető legtiszteletreméltóbb dolog a világon, Akaratlanul is irányt mutatva nekünk, követendő példaként minden jó ember számára. Nos, ez lenne az én észrevételem.
Generali Providencia
Kiss Józsefné

Kedves Carla!
Minden túlzás nélkül tudom neked, tiszta szívből “mondani”, hogy fantasztikus dolgot teremtettél a Mesterkód kurzussal! Eddig is azt tapasztaltam, hogy a veled való munka során, folyamatosan fejlődöm, és minden egyes találkozással több leszek, de ez a két nap csodálatos és felszabadító volt. Sőőőőt! Nagyon sok élményt, pozitív érzést kaptam tőled! Köszönöm a felismeréseket, a kódokat, az empátiádat, a munkádat, a kedves szerető lényedet, mindezek hozzásegítettek ahhoz, hogy meg tudjam valósítani a céljaimat úgy, hogy a célhoz vezető úton is boldog legyek, és minden lépésemet meg tudjam élni! Tudod mi a jó ebben, hogy még most jön a java a dolgoknak, bátran és örömmel várom-figyelem a fejleményeket:), mert “mindíg változik valami körülöttem” (ahogyan te tanítottad)! Nagyon hálás vagyok neked ezért! Köszönöm, köszönöm, köszönöm

Plébán László-ügyvezető
Novala Kft.

Cégünk, a McCann Erickson Budapest Nemzetközi Reklámügynökség 2008. nyarán került kapcsolatba Carla Galli coach-trénerrel. Egy szervezetfejlesztési projekt részeként két alkalommal vezetői tréninget tartott cégünk menedzsmentje számára, és ezzel párhuzamosan 6 hónapon keresztül coaching formájában támogatta, fejlesztette kulcspozícióban lévő munkatársainkat.
Együttműködésünk során célunk a szervezetet irányító fizikai, érzelmi és szellemi szálak felismerése volt, amelyeket Carla segítségével sajátos technikákon keresztül közelítettünk meg: a Hellinger-féle szervezet-állítással (a rejtett energiák feltárására); szupervízióval (a szellemi képesség töltéséhez); stressz-oldó technikákkal, NLP technikákkal; érzelmi intelligenciát fejlesztő meditációs technikákkal és a Myers-Briggs személység teszt használatával.
Carla szakmai profizmusának és empatikus-energetizáló személyiségének köszönhetően sok nehéz témán sikerrel dolgoztunk: például saját és cégszintű értékrendünkön, belső erőforrásaink felismerésén és fejlesztésén, családi és munkatársi viszonyaink mélyebb megértésén. Ezekre a témákra fókuszálva számos belső gátló tényezőt tártunk fel, majd a felszínre kerülő nehézségeket és konfliktusokat Carla segítségével kezeltük is. Eközben érezhetően fejlődtünk mind önmagunk, mind társaink elfogadásában. A közös munka sok kézzel fogható eredményhez, üzleti és egyéni sikerhez vezetett, amiért nagyon sok köszönettel tartozunk Carlának. Segítségével egy újfajta gondolkodásmódot, szemléletet sajátítottunk el, amely fontos alapköve a cég és a cégnél dolgozó munkatársak további sikereinek.
Záprel Zsolt – ügyvezető
McCann Erickson Budapest

 

Carla Galli különleges képessége az, hogy azonnal észreveszi az ember belső értékeit, és azokat magasabb szintre emeli. Tréningjének segítségével az eladóink jobban kezelik a konfliktushelyzeteket, hatékonyabban dolgoznak, és türelmesebbek lettek a vevőkkel. Munkájának eredményeként elégedettebb vevőkörrel rendelkezünk, vevőink szeretnek hozzánk bejárni, mert úgy érzik, hogy valami különleges bánásmódban részesülnek, mely a mi „észrevétlen változásunknak” köszönhető.

Tenisz Magazin
Csehy András
Főszerkesztő-ügyvezető

A Vezetői coaching során úgy éreztem, mintha a vasmacskák, amelyek eddig gátolták az irányításomra bízott hajó siklását, hirtelen szétpattantak volna, és a vitorlák végre szabadon hasítanák a vizet.
Karkesz István – Életvonal igazgatóság vezető
Generali Providencia

Köszönet nyilvánítás Carla Galli részére!
Számomra fontos, hogy a közös munkát írásban is megköszönjem NEKED.
Ennek oka, hogy a támogatásoddal az eddig problémát és nehézséget okozó feladatok, helyzetek és emberek megváltoztak. Ők is megváltoztak, mert az én hozzáállásom is megváltozott. Úgy gondolom, hogy a világot megváltoztatni nem akarom, de azok akikkel találkoztam és ezután találkozni fogok képesek rá és meg is teszik. Teszik azt, amit én is „teszem a DOLGOM”. Legyek bárhol és bármikor a dolgom nem lesz más, mint csinálni, amit szeretnék és tudni mindazt, amit:

 • Kaptam a szüleimtől és a családomtól.
 • Rám ragadt az iskolákban.
 • Ellestem a munkatársaimtól.
 • Megtapasztaltam az emberektől.
 • Értesültem a nyomtatott és elektronikus médiákból.
 • Megtanultam a vezetőimtől.

Köszönöm azt, hogy erre is rávilágított az a sok-sok beszélgetés, amelyre lehetőségem nyílt veled. Biztos vagyok abban, hogy a sors az élet vagy mi leszünk olyan helyzetben, hogy személyesen is megköszönjem a segítségedet.
Német László – üzletfejlesztési vezető
Energizer Magyarország Kft.

A Danubius Rádió Fórum című, esti beszélgetős műsorában állandó vendégem volt Carla Galli. Egy ország hangolt ránk ilyenkor, szinte tapintani lehetett a feszült figyelmet. A hallgatók legféltettebb titkaikat tárták fel, megoldást várva sorskérdéseikre, döntéshelyzeteikre. Minden műsor élmény volt Carlaval.
Murányi Mariann – műsorvezető
Danubius Rádió

Kedves Carla!
Köszönöm azt, amit a csoportos coaching során adtál nekem, mindannyiónknak. Mielőtt találkoztunk, azt éreztem, hogy nincs rendben valami az életemben. Különösebb panaszra nem volt okom, hiszen egészséges vagyok, van otthonom, van mit ennem, van szerető családom. De valami miatt mégsem voltam boldog, nem haladt úgy az életem, a karrierem ahogy azt szerettem volna. Tulajdonképpen egy helyben toporogtam. Köszönöm, hogy segítettél meglátni azt ami az akadályokat elémgördíti. A vezetői coaching óta “furcsa” dolgok történnek velem. Elkezdtem könnyedén, magamtól rendet rakni az életemben. Tele vagyok energiával, boldogsággal és hálával. Van még min dolgozni, de úgy érzem, hogy jó irányba tartok.
Kívánom, hogy minél több embernek tudj segíteni, hogy ezáltal, több boldog, kiegyensújozott ember legyen a világon.
Köszönettel és nagyon nagy hálával:
Végh Csaba – Supervisor
Forever Living Products

Kedves Carla!
Nagyon hálás vagyok neked az odaadó, szeretettel teljes gondoskodó munkádért. Az elmúlt 2 hónap alatt befektetett energia, sok-sok pozitív változást hozott cégünknek a Royal Borháznak és mindenkinek, aki a csapatban van! A tavalyi év nehéz volt, fájdalmas és gyötrelmekkel volt tele, úgy éreztük (társam és én) hogy fogy a hitünk az erőnk, nem tudtuk, hogy hogyan tovább! Nagy elkeseredésükben már külsős segítség után kutattunk és rád találtunk! Hiszem, hogy véletlenek nincsenek! Áldom azt a napot, amikor először találkoztunk! Amint elkezdtük a közös munkát számomra is meglepő pozitív, statisztikáink által mérhető eredmények jöttek rövid idő alatt! Én egy nyitott ember vagyok, és folyamatosan keresem az új lehetőségeket, de az a szakmai és emberi tudás, amivel te rendelkezel teljesen lenyűgözött eddig nem, találkoztam ilyen egyszerű és hatásos “módszerrel” (azért zárójelen, mert ez többet jelent nekem, mint egy módszer) és hozzá még a gyakorlat is azt mutatta, hogy jó az az irány, amit elkezdtünk! Nem tudom eléggé kifejezni a hálámat! Azóta is folyamatos fejlődésben vagyunk nagyon szép jövőképpel a szívünkben, kreatív, kiegyensúlyozott munkatársakkal, egyre több elégedett vevővel, hangulatos játékos munkanapokkal! Találkozásunk óta alkotó munka zajlik itt nálunk és nagyon találónak érzem, amit egyik alkalommal mondtál, hogy Royal “Játszóház” lettünk:)! Megmutattad nekünk, hogy hogyan lehet szeretettel megszólítani embereket, hogyan élhetjük meg a hálát és hogyan fejezhetjük ki ezt helyesen, hogyan adhatunk jó érzéseket a jó borok mellé, és ami még nagyon fontos felismerés volt, hogy a céljaink eléréséhez az odavezető út az ami a fontos és ha az boldogsággal van tele akkor az a cél előre viszi az életünket! Nem tudok ezért mást adni, mint tiszta szívből jövő Köszönetet és hálát!
Szász Ildikó – cégvezető
Royal Borház Európa Kft.

K&H Bank -Vezetői tréningek,shadow coaching folyamatok

T-Systems Magyarország IT Services Hungary Kft. -Készségfejlesztő tréningek (prezentációs technika, tárgyalástechnika)

Hy-Lex Hungary Kft. -Készségfejlesztő tréningek

Magyar Telekom Nyrt. MSZI – készségfejlesztő tréningek (prezentációs technika, mentori, értékesítő tréning)

ÉDV Zrt. – teljesítménymenedzsment, motiváció, prezentációs technikák, vezetői kommunikáció

Richter Gedeon Zrt. -munkatársi készségfejlesztési tréning sorozat

Vélemények képzések résztvevőitől

„Carla kreatív műhelyében először nem is igazán tudtam, hogy mit keresek, csak a vonzást éreztem, hogy ott kell lennem. Később a csoportmunkának és Carla támogató munkájának köszönhetően felismertem és megértettem számos blokkomat, érzelmemet és gondolatomat, amik addigi életemben hátráltattak engem. Ennek az intenzív 10 hetes munkának köszönhetően több pozitív folyamat és változás indult el bennem és az életem különböző területein. Nagyon köszönöm Carlának és a Csoportnak mindezt és mindenkinek bátran ajánlom, aki kész a változásra és minél inkább meg szeretné ismerné önmagát.”
Németh Móni
Life Coach

“Drága Carla!
Csoda „ történt, a foglalkozások hatására elkezdtem szanálni a lakásban, kidobtam az egyik kedvenc ridikülömet! Mondtam anyukámnak, hogy a karácsonyi szünetben a gyermekkori szobám felét összeszedem és eladományozom! KÖSZÖNÖM!
Általában szoktam figyelni, hogy kedves legyek, de ez most valami másképen működik. Valahogy úgy érzem, hogy ez egy misszió. Próbálok nagyon-nagyon kedves lenni mindenkivel! A munkahelyemen úgy beszélek telefonon az emberekkel, hogy a munkatársaim csak néznek, sőt a főnököm felé is több visszajelzés érkezett (tudtom nélkül), hogy mennyire elégedettek a partnereink a hatékony, gyors munkám, és főleg a kedves szavaim miatt! A környezetemben is többen megjegyezték, hogy hogy tudok ilyen kedves és türelmes lenni…
Szóval: KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!
A Jóistennek, az Univerzumnak, Neked, hogy akkor megírtam a jelentkezésemet, hogy elmentem, hogy fantasztikus földre szállt angyalokat ismerhettem meg!
Remélem, hogy sokáig tudsz még sok embernek segíteni és jobbá tenni a dolgokat, ahogyan csak Te tudod!
Az élet csodálatos!”
Sugár Andi

“Kedves Carla!
Akkor most klaviatúrát ragadok, mert változást észleltem a fejemben!
Hétvégén a párommal videoklipeket forgattunk a tanítványoknak. Nagyon jó volt. Vasárnap este rájöttem, hogy milyen hálás vagyok ezért a hétvégéért, hogy részese lehettem egy ilyen teremtésnek, amikor közösen létrehozunk egy szuper dolgot!
Ekkor éreztem először, milyen az, amikor hálát érzek a szívemben! Nagyon jó érzés volt! Aztán el kezdtem végiggondolni, miért is vagyok hálás az életemben. Azóta gyakorlom a dolgot és igyekszem minden nap hálásnak lenni a munkámért, a szeretteimért, azért, hogy téged megismertelek, hogy adtál egy lehetőséget, a szüleimnek és mindennek.
Tényleg soha nem tudtam igazán, milyen hálásnak lenni! De most megéreztem és jó érzés!
Ez a heti legfontosabb észrevett változás nálam!  )
Egyelőre, mert még előttünk a szombat! 
Köszönöm neked!”
Szeretettel:
Deli Gábor

“Kedves Carla!
Olvastam az életedről egy cikket a Hölgyvilágban”A hipnózist az üzleti életben is használom” címmel. Nagy hatással voltak rám az ott leírtak, sok párhuzamot véltem felfedezni a Te életed és az enyém között.
Kivívta a tiszteltemet az elszántságod, a rugalmasságod, hogy bármi is ért az életben, fel tudtál állni és újra tudtad kezdeni, miközben fejlődtél és más embereken is segítettél. Erős, okos, intelligens és sikeres NŐ vagy, akitől a későbbiekben én is szívesen tanulnék, azonban jelenleg rendbe kell tennem a saját életemet, főként a párkapcsolati vonalon van mit tenni úgy érzem. Mikor megláttalak és olvastam Rólad, belém nyilallt, hogy hozzád bizalommal fordulhatok és Te vagy az az ember, aki képes lesz megtalálni a problémám gyökereit.
A Kreatív Tudatosság Fejlesztő Műhely csodákat tett velem.
Köszönöm, hogy tőled tanulhattam.
Köszönettel és tisztelettel:”
Nagy Andrea
Life Coach Képzés

“Carla Galli nem csak mesterünkké vált a vele eltöltött hónapok alatt, hanem Anyánkká, hitünkké és erőnkké. A mérhetetlen szeretetével, türelmével és alázatával sulykolta belénk a Life Coach képzés alapjait. Megtanított minden olyan dolgot, ami a Coach legfontosabb eszköze: “önismeret”, “hogy sose az igazságot, hanem a boldogságot keressük”, hogy “az élet legfontosabb eleme a létünknek, amit csakis a gyökereinktől kapunk”, hogy ‘a hála nélküliség megfakítja a legcsillogóbb gyémántot is”.
A képzés után egy óriási karácsonyi projektbe kezdtem bele, igaz már az ötödik éve, de elmondhatom gyökeres változásokat hozott a munkámban a vele eltöltött pár hónap. Az a fajta önismeret, amit sikerült belém sulykolnia, mint a kommunikációmban, hatalmas változásokat és előrelépéseket hozott.
Hát mit fog hozni ezek után az üzleti Coach!? Te Úristen, már alig várom!”
Hálával, köszönettel,
Váradi Alida!

“Kedves Carla!
Örökké hálás leszek mindazért, amit tőled kaptam, tanultam!
Képzés során sokat tanultam, sok mindent másképp kellett gondolnom magamról, másokról, életem történéseiről.
Azt hiszem, az utolsó pillanatban érkeztem, szép kis sz@rkupacot csináltam magamnak, de talán még nem késő. Eddig nem tudtam mi történik velem, körülöttem, most már minden értelmet nyert.
Határozottabb egyéniség lettem, aki tudja mit akar. Aki kézben akarja tartani életét és a lehető legjobbat adni magának és mások számára. Tisztelni az embereket, amivel elérem, hogy mások is tiszteljenek.
A célom: egy rendezett és boldog élet.”
Köszönettel:
dr. Darányi Csilla

“Miért is volt hasznos számomra a Life Coach Képzés, avagy az Életvezetés Képzés ?
Az új ismeretek, a csoportfoglalkozások, a tűzön járás… és mind minden más, megtették a hatásait. Elindultam egy új úton! Azon az úton, ami csupa öröm, felfedezés, izgalom, erő.
Persze vannak benne olyan kanyarok, amik fájdalmasak, de ezek a múlt hozadékai, amit rendbe kell raknom. Tudom, hogy még nem vagyok egész, de akarom a változást. A foglalkozások során felfedeztem magamban olyan erőforrásokat, amelyekről eddig nem volt tudomásom. Hálásan köszönöm, hogy veletek lehettem.
Folytatom a TANULÁST!”
Hálás Tisztelettel: Roland

“Kedves Galina!
Nem mondanám, hogy  a képzés időszaka a„kamaszkorom” legszebb nyara volt…de mégis…
Néha olyan mélynek láttam az előttem álló „gödröt”, hogy alig mertem belepillantani, ennek ellenére mindig megléptem a megfelelő lépéseket!
„Kódolásodkor” – útravalóként – a célom eléréséhez az: intuíció; türelem; valamint a rugalmasság alkalmazásával a marketing tevékenység felerősítésével „támogatom az energiámat” kaptam! Minden nap figyelem erre, sokat meditálok és magamból „előcsalogatom” a rég eltemetett szeretetkinyilvánítást is…… mondván nekem ez jó,  így cselekszem… Mostantól  az alkalmazott módszerem az élethez: a türelem, őszinteség, megérzés, tudatosság, energiáim menedzselése és szeretet… Az eredmény az lett, hogy ÉN nagyon megváltoztam, és napról napra változom..”
Szeretettel: 
Cseh Márti

Nagy szerencsének találom, hogy eljutottam életem során a Carla Galli Kreatív Tudatosság Műhelybe. Hogy látszólagos véletlenek ide vezettek, ahol ismét elegendő figyelemmel ajándékozhattam meg magamat.

Elsőként az önismeret fontosságát fedeztem fel újra, amit valahol útközben elhagytam. Mostanra, a Műhely által alapvető és kitörölhetetlen programmá fejlődött bennem az igény önmagam vizsgálatára, szeretetére és fejlesztésére. Most láttam meg igazán, hogy mennyi munka van, mennyi érdekesség és izgalmas utazás bennem. Ezáltal nem szorulok arra, hogy mások, vagy az élet „utaztasson”. Nem függök emberek szeretetétől, nem ragaszkodom annyira, mert beláttam, a legjobb dolgokat meg tudom magamnak adni. Ami jön ehhez, márpedig jön, pont ettől jön, az meg csak a ráadás, a grátisz, az elvégzett munkák eredménye.

Rengeteg gátló érzelmet követhettem nyomon, tudatosíthattam működésüket magamban, így már nem az érzelmek uralnak, hanem én uralom őket. Nincsenek lehangolt állapotaim, illetve minimálisra csökkentek, de a rossz hangulatot is megtanultam kezelni. Nem idegeskedek annyit, mert eleve kiiktattam egy csomó félelmet Carla gondolata nyomán, miszerint a jelenben nincs félelem. A múltban nem időzök, igyekszem szinkronba kerülni a jelennel, hiszen felismertem, hogy csak így lehetek jókor jó helyen, és beláttam azt is, hogy régi megoldásokkal csak a régi eredményeket produkálhatom. Ezért igyekszem az elavult problémamegoldó sémáimat felújítani, illetve javítani.

A tudatosodás, a tudatossá válás egy csodálatos út, lehetőség, és Carla nagyon mélyen megérintett engem is és a csoport tagjait. Ahogyan a Műhelyben megtörténnek a csodák, a lelki felszabadulások, az kitörölhetetlen élmény, ezáltal a felismeréseinket könnyű megjegyezni és magunkkal vinni a hétköznapokba. A házi feladatok is sokat segítettek abban, hogy a heti egy alkalom műhelymunka egy egész hetes, majd egész hónapos, és talán egész életre való szokássá válhasson. Mert magunk is műhellyé váltunk, önmagunk kovácsává.

Carla nagy hangsúlyt fektetett a komfortzónánkból való kilépésre. A következő lépések megtétele segítséget ad a belső lényünk megtapasztalásához, fejlesztésihez.

Szertettel
Timea

Kati levele

Drága Carla, egy éve, hogy először voltam nálad! Azóta megváltozott az életem! Hálás vagyok annak, akitől hallottam rólad, aki által hozzád kerültem! Ekkorra már rájöttem, egyedül nem fog menni, hogy megoldjam megrekedt életem.

Bíztam benned, és ez legjobb, ami történhetett velem! Mindent felülmúlt a várakozásom! Szerencsésnek tartom magam, hogy hozzád kerülhettem és a Műhelyedbe, ami oly egyedülálló! Ilyen nincs még egy!  Megváltoztam! A gondolataim, a hozzáállásom, ezáltal a kapcsolataim. Az életem. Mindent tisztábban látok, a mögöttes dolgokat is, hogy mi mért is van… Sokkal könnyebb ezzel élni! Hálás vagyok, hogy ezt kaptam tőled!

Hálás vagyok, hogy folyamatosan segítesz változni, megérteni, jobbá válni, elengedni, rendbe tenni, tanulni, bízni, értékelni, megvalósítani.

Hálás vagyok, hogy minden egyes műhely alkalmával változik bennem valami, ami hasznomra van, hálás vagyok, hogy megértem mi, miért is történik, és ezek által jobbá válok, hálás vagyok, hogy megmutattad a hála érzését és fontos szerepét, hálás vagyok, hogy sikerül a segítségeddel elengedni az eddigi ragaszkodásaim. Mennyivel könnyebb így!  Hálás vagyok, hogy nőtt az önbizalmam, azt hiszem, már jóban vagyok magammal:), hálás vagyok, hogy megláttattad velem az értéket, nem csak a magamét, hanem mindent, ami körülvesz, hálás vagyok, hogy az édesanyámmal jobb lett a kapcsolatom, hálás vagyok, hogy visszakaptam az apámat, hálás vagyok, hogy a segítségeddel sikerül célt találnom az életemnek! Hihetetlen, hogy mennyire másként gondolkodok!  És persze ezt mások is észrevették már, szerencsére kapom a visszajelzéseket folyamatosan. Ezekért mind-mind köszönettel tartozom!

Ölellek,
Kati

Kedves Carla Galina,

úgy érkeztem a műhelyedbe, hogy volt egy nagy hátizsákom, és szerettem volna letenni. Az első alkalommal, amikor magad mellé ültettél a körben, hallgattalak, és minden második mondatod után azt mondtam, igen, de, igen, de… Majd otthon azon gondolkodtam, mi veszíteni valóm van, ha úgy nézem a dolgokat, ahogyan te mondod? “Legyek hálás az édesanyámnak, azért mert megszülethettem.” Végtére is nagyon szeretem az életet, miért ne lehetnék hálás ezért? Erre a gondolatra változni kezdett bennem valami, és jobb lett a kapcsolatom az édesanyámmal, a lányommal és a vejemmel. Megértettem, hogy mindent meg kell köszönnöm, amit kaptam a körülöttem élőktől, mert ők azért vannak, hogy tanítsanak engem. Megértettem, hogy nincs jó és rossz, mert minden tanít engem valamire. Megértettem, hogy a boldogság választás kérdése, és ha csak az igazamat akarom bizonyítgatni, lemondok a boldogságról. Megértettem, hogy el kell tudnom engedni dolgokat, mert azok mind megakadályoznak abban, hogy továbbléphessek. Megértettem, hogy mindig változom, csak tudatosan észre kell vennem, és a kis lépéseket is értékelnem kell. Megértettem és érzem, hogy a saját sorsomat hatalmamban áll irányítani, és nemcsak végigélni. Megértettem azt is, hogy bizonyos dolgokon a tudatalattim megkötözöttsége miatt nem tudok változtatni. Jó, hogy lehetőségem lett látni és átélni, milyen is ennek feloldása. Megtapasztalhattam, milyen is az, amikor mázsás súlyok esnek le a szívemről, és ezáltal olyan könnyed leszek. Mert az addig nyomasztó probléma gyökere megérthető, megbocsátható, elfogadható, és ettől olyan egyszerű lesz. Megértettem, hogy az igazán nagy dolgok a szívben történnek, és az igazán nagy dolgok egyszerűek. Megértettem, hogy a tudatos fejlődés sok munkával jár, nem ülhetek ölbe tett kézzel, hogy várjam a csodát, tennem kell azért. Megértettem, – és ez nagy erőt adott – hogy a “jóisten” bennem van, és mindenre képes vagyok, ezért higgyek önmagamban. Ha önbizalmam van és szeretem magam, a világ is ezt tükrözi vissza rám. Megértettem, hogy az egész világ egy energia mátrix, és amilyen energiát adok, azt kapom vissza. Ebben az energiamezőben minden gondolatomnak rezgése van, és a hozzátartozóim, barátaim, ismerőseim bármilyen távol legyenek is, ennek a közös nagy univerzumnak részei, tehát felelős vagyok a gondolataimért is. Megértettem, hogy a hála a legmagasabb rezgésszámú érzés, ezért minden adandó alkalommal ki kell fejeznem ezt. Megértettem, hogy a világ az adok és kapok egyensúlya alapján működik. Nem nyomhatom agyon a szeretetemmel, az állandó tettrekészségemmel és adásaimmal a másik embert. Megértettem, hogy a legfontosabb, hogy magamat szeressem, és akkor másoktól is ezt kapom. Megértettem, milyen fontos, hogy a rászorulóknak önzetlenül segítsek. Azt hiszem, nem tudtam mindent felsorolni, amit ez alatt a 10 hét alatt megértettem. Egész életemben jóra törekvő ember voltam. Sokszor nem tudtam, a dolgok miért úgy működnek, ahogyan működnek. Hiába próbáltam megérteni, és változtatni rajta, nem volt lehetőségem. Nagyon-nagyon hálás vagyok neked, hogy találkozhattam veled, és megtanítottál a világot másként nézni, mint ahogyan látszik. Mintha egy nehéz függönyt húztam volna el, és mögé nézhettem, és azóta is valami olyasmit láthatok, amit eddig sohasem. Mondhatom, hogy lelki értelemben még senki nem volt rám olyan hatással, mint te. Köszönöm neked az eddigieket, és miután azt remélem, hogy még lehetőségem lesz sok mindent tanulni tőled, ezért nem búcsúzom. Járok még a Life Coach képzésedre, szándékomban van további műhelyekbe és családállításokra elmenni. (Van még a hátizsákomban, amit nem sikerült kipakolnom.) Kívánok neked jó egészséget, szeretetet, békességet és megbecsülést a világtól és azoktól az emberektől, akik neked köszönhetik kreatív életük felvirágzását.

Hálás szeretettel,
Edina

Szólj hozzá!

Születés – és születésnap

2020. július 13. 17:10 - Carla G.

Nagyon szeretem a születésnapokat. Számomra nem csak egy ok az ünneplésre, bár ez is elég lenne, de valahol azt olvastam, hogy a Születés a küldetésünk kezdete és ez a gondolat nagyon megerősített abban, hogy Születésnek komoly oka van. És ha ez már így van , akkor örömmel kell ünnepelni a születésünket , a világra jöttünket.
Hisz ezen a napon az egész világ örvend, hogy új tagja született,  a szülők örvendeznek, hogy gyermekkel áldattak meg, és az újszülött gyermek örvend, hogy a világra született.
Ez az a pillanat, amikor a Lélek a testbe költözik, és mivel a Lélek kapcsolatban van a teremtővel, okunk van az örvendezésre.

Söt a gyermek születésének ünneplése lehetővé teszi a szülők számára megmutatni, hogy mekkora örömet jelent számukra, hogy gyermekük az életük és világuk része. Az ilyen családi eseményeken szerzett különleges és közös emlékek javítják a szülők és a gyermek közötti kötődést, növelik a család által érzett biztonságot, aminek tartós hatása van a gyermek önbecsülésére, fejlődésére, viselkedésére és érzéseire.
Fontos, hogy ezt a napot megünnepeljük szüleinkkel, szeretteinkkel, barátainkkal és mindazokkal, akik fontosak számunkra, akiktől legtöbb szeretetet és  örömöt kapjuk.

Szólj hozzá!

Valóban a családi törvények befolyásoljak az életünket?

2020. július 13. 17:10 - Carla G.

Bert Hellinger, a német pszichoterapeuta által kifejlesztett módszer alapján lehet kideríteni, hogy a teljesítménynövelő blokkokat hogyan és miképpen lehet oldani. A tapasztalásai  és megfigyelései szerint a családi rendszerben szigorú törvények uralkodnak melyek, ha megsérülnek, generációkon keresztül negatív hatással vannak ránk.

Úgy látszik, hogy a rejtett családi problémák felszínre hozásának törvényszerűségei – bizonyos módosításokkal – igazak egyaránt sport és szervezetek esetében is.
Ha a család rendjét helyreállítjuk, ezáltal az egyén kiléphet a családból, ilyenkor maga mögött érzi a család erejét. Csak, ha elismeri és feldolgozza a rendszerhez való kötődését és tisztán látja saját felelősségét, illetve osztozik benne, akkor érezheti magát tehermentesítve, illetve akkor tud saját egyéni, különleges feladatainak eleget tenni anélkül, hogy a korábbi dolgok ránehezednének és kísértenék. Az elvek ismerete hatékonyan hozzájárulhat a munkahelyi és más csoportbeli konfliktusok megoldásához, a stressz csökkentéséhez, a kommunikáció javításához a döntéshozatalban a kreativitás felszínre hozásban, a sport teljesítménynövelésben.

Kutasd gyökereidet családállítással!

Hellinger azt állítja, ha valakit a családból nem ismernek el odatartozónak, kitagadják, űr támad az energiamezőben, megindulnak a kiegyenlítő mozgások. Mintha létezne egyfajta csoport-lelkiismeret, amely nem feledkezik meg a nehéz sorsú családtagokról, a kitagadottakról. Minden olyan esetben ugyanis, amelyben sérül a rend, megszegik a törvényeket,valaki ezt tudattalanul vállalja.
Másként: a távozó energia máshol sűrűsödik, hiszen el nem veszhet. S  itt, e pontnál könnyen fennakad, aki bizonyításként csak mértékegységeket, képleteket fogad el. Ez az állítás ugyanis hagyományos módszerekkel aligha bizonyítható.  A megfigyelés, a kísérletek, tapasztalatok leírása, összegzése az egyedüli eszköz. De bizonyosabbak lennénk-e, ha a matematika vagy a fizika nyelvén írnák le azt a jelenséget, amit a bőrünkön tapasztalunk?
Nem konvenció kérdése-e, hogy a tömeget kilogrammban, a hosszúságot pedig méterben mérjük? Azok, akik akár a családi, akár a vállalatokra átdolgozott módszert kipróbálták, meggyőződhettek ennek az energiamezőnek a létezéséről, mozgásáról, dinamikájáról.  Az energiaáramlást– nevezzük így – tekinti Hellinger a harmadik törvénynek, vagy ahogy ő maga emlegeti: az igazságtalan csoport-lelkiismeretnek. Eszerint ha valaki nehéz sorsú volt, vagy igazságtalanság érte, egy későbbi generáció szülötte úgy él, viselkedik és érez, mintha tudattalanul azt vállalta volna, hogy átveszi felmenőjének nehéz keresztjét, ezzel is enyhítve annak fájdalmát. Szolidaritást vállal, így „akar” segíteni. Jól megfigyelhető ez például a háborút túlélők esetében.
Amennyiben felismerjük, hogy nagyobb egészek részei vagyunk, látjuk, hogy a rendszerekben működő dinamikát nem csak az egyes részek viselkedésének elemzésével érthetjük meg. A rendszer nemcsak több, mint részeinek összege, hanem többet is tud magáról, mint az összes tagja.

A rendszer „megkérdezése”: a családállítás.

Következő családállítás workshopunk dátuma: 2018. május 13.
Térképezzük fel és oldjuk fel közösen a tudatalattinkban hozott lelki blokkokat!
Jelentkezés a családállítás workshopra ide kattintva. Várlak Téged is nagy szeretettel!
Carla Galli

Szólj hozzá!

A bennünk élő férfi és a nő

2020. július 13. 17:10 - Carla G.

bennunkeloferfenoA férfi és a női energia együttműködése teszi lehetővé az alkotást. Akkor hozunk létre valamit, amikor az energiát a nőies részünkön keresztül fogadjuk be, és a férfias részünkön átjelenítjük meg a világban.
Például egy festőművész egyik reggel ihletetten ébred, vagyis a nőies rész egy képet vetít elé, mire azonban a tettek mezeire lép, ecsetet ragad, és festeni kezd a férfias része indíttatására.
Vagy az édesanyát hirtelen, elfogadja az aggodalom (a belső nő figyelmezteti), rögtön átrohan a másik szobába, és felkapja a gyermeket a forró kályha mellől (a belső férfi késztetésére). Vagy az üzletembernek az a sugallata támad, hogy lépjen kapcsolatba egy bizonyos munkatársával. Erre a női része ösztökéli. Fölhívja, és együtt beindítanak egy új üzletet, amelyhez a lendületet a férfias része adja.

Ahhoz, hogy harmonikus és alkotó életet élhessünk, mindkét energiának tökéletesen és egyensúlyban kell működnie bennünk.
A nőies energiát irányító helyzetbe kell hoznunk. Hiszen ez a természetes feladata. Ez az energia a világegyetem magasabb intelligenciára hangolódik rá. Persze hogy azt szeretnénk, hogy azt vezetne bennünket. A férfias energia dolga az, hogy halhasson erre az intelligens útmutatásra, és megtervezze a megvalósítás folyamatát. Valódi funkciója a világosság, az egyenesség és lendületes erő, amely az univerzum (női oldalunkon keresztül érkező) üzenetén alapul.

Az emberek női aspektusa, a belső útmutató legyen a kezdeményező energia, a férfias oldal pedig valósítsa meg, amit legbelül tudunk.
Az egyénben lévő férfias és nőies oldal egyesülésé minden alkotás alapja.
Női megérzés + férfias cselekvés = alkotás.

Minden így jön létre, a bennünk lévő nőies és férfias oldalegyesülésivel: a nőies megindítja a kreativitást, a férfias pedig végrehajtja. Ez azt jelenti, hogy halhatni kell a saját belső igazságunkra, legbelső tudásunkra, és készen kell állnunk a cselekvésre.
Abban biztos vagyok, hogy amikor egy nő megengedi, hogy egy belső férfi energia felkarolja, amikor bízni kezd benne, akkor magabiztosabban tudja kifejezni a nőiességét, nyitottabbá, gyakorta még érzelmesebbé és fogékonyabbá válik. Hiszen tudja, hogy férfias ereje mellette van, és vigyáz rá. Ugyanígy, amikor a férfiak elfogadják nőies oldaluk erejét, erősödik a férfiasságuk. Energikusabbnak, erősebbnek és hatékonyabbnak érzik magukat.

Szólj hozzá!

A bennünk élő férfi és nő II.

2020. július 13. 17:09 - Carla G.

A bennünk élő férfi és a nő II.

ferfiesnoA férfi és a női energia együttműködése teszi lehetővé az alkotást. Akkor hozunk létre valamit, amikor az energiát a nőies részünkön keresztül fogadjuk be, és a férfias részünkön átjelenítjük meg a világban. Például egy festőművész egyik reggel ihletetten ébred, vagyis a nőies rész egy képet vetít elé, mire azonban a tettek mezeire lép, ecsetet ragad, és festeni kezd a férfias része indíttatására. Vagy az édesanyát hirtelen, elfogadja az aggodalom (a belső nő figyelmezteti), rögtön átrohan a másik szobába, és felkapja a gyermeket a forró kályha mellől (a belső férfi késztetésére). Vagy az üzletembernek az a sugallata támad, hogy lépjen kapcsolatba egy bizonyos munkatársával. Erre a női része ösztökéli. Fölhívja, és együtt beindítanak egy új üzletet, amelyhez a lendületet a férfias része adja.

Ahhoz, hogy harmonikus és alkotó életet élhessünk, mindkét energiának tökéletesen és egyensúlyban kell működnie bennünk.
A nőies energiát irányító helyzetbe kell hoznunk. Hiszen ez a természetes feladata. Ez az energia a világegyetem magasabb intelligenciára hangolódik rá. Persze hogy azt szeretnénk, hogy azt vezetne bennünket. A férfias energia dolga az, hogy halhasson erre az intelligens útmutatásra, és megtervezze a megvalósítás folyamatát. Valódi funkciója a világosság, az egyenesség és lendületes erő, amely az univerzum (női oldalunkon keresztül érkező) üzenetén alapul.
Az emberek női aspektusa, a belső útmutató legyen a kezdeményező energia, a férfias oldal pedig valósítsa meg, amit legbelül tudunk.
Az egyénben lévő férfias és nőies oldal egyesülésé minden alkotás alapja.
Női megérzés + férfias cselekvés = alkotás.
Minden így jön létre, a bennünk lévő nőies és férfias oldalegyesülésivel: a nőies megindítja a kreativitást, a férfias pedig végrehajtja. Ez azt jelenti, hogy halhatni kell a saját belső igazságunkra, legbelső tudásunkra, és készen kell állnunk a cselekvésre.
Abban biztos vagyok, hogy amikor egy nő megengedi, hogy egy belső férfi energia felkarolja, amikor bízni kezd benne, akkor magabiztosabban tudja kifejezni a nőiességét, nyitottabbá, gyakorta még érzelmesebbé és fogékonyabbá válik. Hiszen tudja, hogy férfias ereje mellette van, és vigyáz rá. Ugyanígy, amikor a férfiak elfogadják nőies oldaluk erejét, erősödik a férfiasságuk. Energikusabbnak, erősebbnek és hatékonyabbnak érzik magukat.

Szólj hozzá!

A bennünk élő férfi és nő III.

2020. július 13. 17:09 - Carla G.

A bennünk élő férfi és a nő III.

ferfinoA férfiak és a nők egyaránt ős hím-női energia felállításban szokták játszani a szerepüket. Férfias felünk hagyományos szerepe szerint nagyon erős, irányít, megtagadja az érzelmeit, érzéketlen, mint egy gép, és végeredményben elnyomja a nőket, mert legbelül elnyomja saját nőies oldalát is. A jól ismert macsó férfi belső, női hangja kétségbeesett és hisztérikus, és reménytelenül próbálja észrevetetni magát. Az ilyen ember általában olyan nőket vonz, akinek kicsi az önbecsülésük, ragaszkodóak és támaszra szorulnak, vagy aki közvetetten, manipuláció révén fejtik ki erejüket: kislányos agyafúrtsággal, szexuális csábítással, ravaszkodással vagy becstelenséggel. .
A nő hagyományos szerepe szerint érzelmes és intuitív. De ezt nem képes cselekvésben kifejezni, ezért manipulációba kezd. Nem tudja közvetlenül gyakorolni a hatalmat, így alattomos utakat keres érvényre juttatására. Gyámoltalannak és férfiaktól függőnek érzi magát.
Ebből a szemszögből minden ember csak fél személyiség, és létezése függ a másik féltől.
Ezen a világon nem élhetünk az egészséges életet a férfias és nőies energiák teljessége nélkül, ezért a két nem egymásra van utálva a túlélésben. Ez az elrendezés bizonyos tekintetben tökéletesen működő képes. A férfiak segítenek a nőkön is fordítva.
Ebben azonban ott lappang egy másik probléma: ha egyébként nem érezzünk magunkat teljesnek, ha úgy érezzünk, hogy az életben maradásunk valaki mástól függ, akkor állandóan attól félünk, hogy elveszítjük őt.
Valahol mélyen azonban tudjuk, hogy akihez vonzódunk, az önmagunk tükörképe.
Nem szabad túlságosan függeni a másiktól, hiszen minden, amit a társunkban látunk, önmagunkban is megtalálható.
Be kell látnunk, hogy azért élünk együtt a párunkkal, hogy megismerhessünk önmagunkat, és elmélyíthessünk kapcsolatunkat a világmindenséggel.
Meggyőződésem, ha önmagunkban megtaláljuk ezt a harmóniát, akkor a teljesség felől közeledhetünk a másikhoz: „Én tökéletes férfi-női teremtmény vagyok, és te a bennem lévő teljességet tükrözöd vissza„ – így tudunk tanulni egymástól.
A dolog nyitja: figyelni legmélyebb érésünkre, bízni bennük, és azok szerint cselekedni.

Olvasd el Carla Galli további írásait is! A blogot ide kattintva érheted el!

Szólj hozzá!

Gondolatok az esküvői szezonban – Miért utál az anyósom?

2020. július 13. 17:09 - Carla G.

Miért utál az anyósom? Az ellenségeskedésnek mindig oka van, a problémák gyökere pedig a felszín alatt rejtőzik.

A párkapcsolatok önmagukban is éppen eléggé bonyolultak, hiszen nem egyszerű összecsiszolódni két különböző neveltetésű és hátterű embernek. Amellett, hogy az alkalmazkodás nehéz, még a párunk szüleivel is adódhatnak konfliktusok. Ha az anyóssal és apóssal jó a viszony, az kész áldás, de sajnos nincs ez mindig így.

Az első és legfontosabb lépés, hogy párunk szüleivel éreztessük, tiszteljük őket, hiszen nekik köszönhetjük a szeretett férfi világrajövetelét. Nem biztos, hogy kialakul egyből a szeretet is, de a tiszteletet mindenképpen meg kell adni. A párkapcsolati szakértő szerint ennek a gesztusnak a megtétele létfontosságú a jó viszony kialakításához.

A párunk szüleivel való problémás kapcsolat egy örökzöld téma és sokkal többet kellene foglalkozni vele. Ha a két fél nem tud harmóniában élni egymással, annak mindig oka van. Először abból kell kiindulni, hogy nekünk milyen a saját viszonyunk az anyánkkal és apánkkal, mert ha ez egy szeretetteljes kapcsolat, akkor ugyanígy állunk hozzá választottunk szüleihez is .

Sok rossz anyós-meny viszony mögött az bújik meg, hogy a lánynak saját édesanyjával vannak konfliktusai, amit kivetít szerelme anyjára is. De ez csak egy lehetőség a sok közül, ugyanis a probléma rendkívül összetett. Ha az anyós negatív tapasztalatokkal rendelkezik a kapcsolatok terén és ő maga csalódott, akkor ezt kivetítheti a fia szerelmi életére is, de az anya és fiú közötti rossz kommunikáció is előidézhet bonyodalmakat.

– Ha a fiú nem érezteti az édesanyjával, hogy fontos neki a lány, akit választott, akkor az anya sem fog úgy tekinteni rá, mint leendő menyére. Amennyiben egy szeretetteljes kapcsolat van a szülő és a gyerek között, nem történhet meg, hogy az anya elutasítja a fia párját. Előfordulhat, hogy az idő előrehaladtával változik meg a viszony a két nő között, ilyen esetekben nagyon mélyre kell ásni, mert kell lennie valahol egy negatív élménynek, ami előidézte a rossz fordulatot.

A problémák gyökere nem tudati szinten alakul ki, hanem tudat alatt. Sokszor a két fél ösztönösen cselekszik, nincs is tisztában azzal, hogy mit miért tesz. Mindenkinek tudnia kell, hol van a saját helye a családban, és a másik pozícióját is tiszteletben kell tartani. Ha az anya úgy érzi, kiszorult az első helyről, akkor elkezdi “lenyomni” menyét vagy menyjelöltjét, hogy visszaszerezze jogos trónját. Abban a pillanatban, hogy a szerepek letisztulnak, vagyis hogy a szülő az első, béke telepedik a családra.

De ha az anya és fiú cserél szerepet, vagyis az anya problémáit a gyerek akarja megoldani, ő akar gondoskodni arról, aki megszülte, akkor minden felborul. Csakis a szülő támogathatja a gyereket, nem pedig fordítva, ilyenkor ugyanis versengés alakul ki a fiú figyelméért.

Nem akkor lesz felnőtt egy ember, amikor betölti a 18-at, ez egy rituálé. A keleti kultúrákban még mindig szokás, hogy a gyerekkort maguk mögött hagyókat férfivá illetve nővé avatják, nálunk viszont nincs így. A köldökzsinórt jelképesen újra el kell vágni, hogy világossá váljon, a gyerek felnőtt, kilépett az otthonból és megvan a saját élete.

Szólj hozzá!

Változz, hogy megőrizhesd az állandóságot!

2020. július 13. 17:09 - Carla G.

„Semmi sem állandó, csak a változás maga”– mondta Hérakleitosz.

merj változniNem látom a változást, várom a csodát – halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A változásoknál sokszor a megszokott dolgok újraértelmezése a legnagyobb kihívás. Hitet, azaz az eddig kialakult és beidegződött hitrendszerünkön kell változtatni. Örök igazság: úgy teszek, ahogy hiszek. Hiszen, ha nem hinném, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom, akkor ezeket a sorokat sem olvasnám épp most. A gyermekeinkkel kiskorban ismertetjük meg a hitet, a meggyőződést. Ők nem ösztönből cselekednek, hanem megtanulják. Mi is a szüleinktől, közvetlen környezetünktől tanultuk, és a mai napig hordozzuk magunkban. A világ állandóan változik, és ha mi nem tesszük ugyanezt, akkor szinte észrevétlenül megrekedünk a múltban. Nekünk is változni, alkalmazkodni kell, észre kell venni a fejlődést, a haladást, az újat. Mi, emberek félünk a változástól, pedig ez az egyetlen, amivel megőrizhetjük az állandóságot. Amikor nem akarjuk látni a változást, az legtöbbször azért van, mert attól félünk, hogy megöregszünk. Gyakorlatilag meg akarjuk állítani az időt. De tudjuk, hogy ez lehetetlen! Az emberek félnek az öregedéstől. Sokan kialakítanak maguknak egy komfortzónát, amiben élnek és aztán ott ragadnak gyermeki gondolkodással. Biztos látott már mindenki idős asszonyt, aki gyerekfrizurát, vagy korának nem megfelelő ruhát viselt. Egyszerűen szólva nem képes a változásra. És itt jön képbe egy új szenvedély: sokan azért gyűjtenek folyamatosan maguk köré tárgyakat, mert ezzel úgy érzik a múltban maradnak. A kisebb-nagyobb dolgok visszarepítik időben őket. És ez nem más, mint egyfajta elengedéstől való félelem. Nem merik elereszteni az időt, a múltat. Helytelenül struccpolitikát folytatnak. Pedig változás így is, úgy is van, melyet a környezetük is lát, csak ők nem képesek, nem akarják észrevenni. Fontos tanács: merjél bátran a változások felé nyitni! Új csodákat fogsz megélni. Csoda=változás. Ha már szembe mersz nézni a dolgokkal az azt jelenti, hogy érett vagy a változásra. Ha még másoktól megerősítésre vársz, az sem baj, jó úton haladsz! Mit kell tenned? Nézz szembe félelmeiddel, traumatikus emlékeiddel, figyeld és éld át újra a bensődben kifejtett hatását, kérj bocsánatot az „ellened vétkezőktől” és így kifésülöd a tudatalattidból a problémát. A hatalmasra duzzasztott belső akadályokon, az önkorlátozó hiedelmeken és az egódon történő túllépés felébreszti álmából az elméd, és ezáltal megtapasztalhatod azt a mögöttes dimenziót, melyet a lelki béke, az öröm és szeretet jellemez. Kész receptek nincsenek. Az úton mindenkinek magának kell végigmennie. Az élet úgyis feladja a szükséges leckéket újra és újra. Szeretnél megismerni másokat? Akkor először saját magadban kell elmélyülni!
Carla Galli további írásait IDE kattintva olvashatod el!

Szólj hozzá!

Helyzetfüggő vezetés

2020. július 13. 17:09 - Carla G.

Helyzetfüggő vezetés

Hatékonyság a vezetésben

Természetesen az a vezető, aki éveken keresztül autokratikus vezetőként irányította embereit, eszköztárában az utasításon és az ellenőrzésen kívül nem volt más opció, nem lesz hiteles, ha egyik napról a másikra coach szemléletű vezetőként jelenik meg. A coachinghoz szükséges bizalom megszerzéséhez fáradságos út vezet, meg kell tanulnia a vezetőnek felhatalmaznia a munkatársakat, bevonni őket, delegálni nekik. A munkatársaknak pedig meg kell tanulniuk élni az ezekben a vezetői eszközökben lévő lehetőségekkel: felelősséget vállalni, önálló döntéseket hozni és el kell hinniük, hogy nem csak utasítás-követőként, hanem önálló, kreatív, alkotó emberként gondolkodnak róluk. Ha ez hiányzott ez eddig a kultúrából, akkor első lépésként a vezetőnek el kell sajátítania a szituáció szerint vezetést, vagyis a konkrét személy fejlettségi szintjének megfelelő vezetési stílus megválasztását.

Az emberek sokáig úgy gondolták, hogy csupán kétféle vezetési stílus létezik: az autokratikus és a demokratikus. A demokratikus vezetés hívei azzal vádolták az ellentábor képviselőjét, hogy mindent erőből old meg, keménykezű és zsarnokoskodó, míg a demokratikus vezetőket autokratikus társaik gyengekezűnek, elnézőnek címkézték fel.

Ken Blanchard a következőket írja:

„Mi, a magunk részéről, úgy gondoljuk, hogy mindkét véglet képviselői csak eredménytelen „félvezetők” lehetnek. Az „egész” vezető ugyan is rugalmas és vezetési stílusát mindig az adott helyzethez igazítja.”

 „A helyzetfüggő vezetés azon a meggyőződésen alapul, hogy az emberek tudnak és akarnak fejlődni, és ennek a fejlődésnek az ösztönzésére nem létezik egyetlen, legjobb vezetési stílus, mert a vezetési stílust mindig a konkrét helyzethez kell szabni.”

A szitutatív vezetés nem más, mint amikor a munkatárs tudásához és elköteleződéséhez választunk vezetési stílust, vagyis megnézzük, hogy az adott helyzetben inkább irányításra, inkább támogatásra, mindkettőre, vagy jóformán egyikre sincs szüksége.

 

Ajánlom figyelmébe a Carla Galli Akadémia Szervezetfejlesztő programját, amelyről többet itt tudhat meg: 
Szervezetfejlesztő program – Carla Galli akadémia

Szólj hozzá!

Hangya Életstratégia. Egységben az Erő

2020. július 13. 16:36 - Carla G.

images.jpg

Valamelyik nap kora reggel, kiléptem  a teraszomra és a következő jelenetre lettem figyelmes:  több tucat hangya került bele a tele vízzel lévő vödrömbe. Eleinte külön, külön próbáltak kiúszni a vödör széléhez, de sajnos sikertelenül.Majd stratégiát változtattak és fokozatosan halmozódni kezdtek egy kupacba. Az első gondolatom az volt, hogy segítek, de amikor azt láttam, hogy a hangyák egymásra másznak, és eltapossák egymást, így megpróbáljak egyenként túlélni a helyzetet, magamban elutasítottam a  segítő szándékomat. 
Egy óra múlva a nagy meglepetésemre láttam, hogy a hangyák kialakítottak egy kis úszó élő szigetet, és a piramis formájában helyezkedtek el egymás felett. 
Azt tudtam, hogy a hangyák egy rendszerben működő rovar fajta, így egyre kíváncsian  figyeltem őket. Tehát azokat, akik lent voltak a vízben, őket  egy rövid időn belül felváltották a felső sor hangyái. Így folyamatosan váltottak egymást. Akik vízben voltak, csak azután, hogy nagyon elfáradtak, kapaszkodtak fel egy kis pihenésre, akik eddig pihentek, gyorsan ereszkedtek le  az alsó részre. Egyikük sem próbált lassan lemenni a biztonságos csúcsról, éppen ellenkezőleg, siettek, hogy lemenjenek a vízbe, ahol a legnehezebb volt.
Megdöbbent a hősies önfeláldozásuk és a kölcsönös segítségnyújtás, ezért elhatároztam, hogy gyorsabban segítek nekik. Egy fakanalat tettem be a vízbe, így menekülő biztonságos utat nyújtottam nekik. Amikor a hangyák ezt észrevették, szervezett módon felmásztak a fakanálra és egyenként másztak fel rajta. De az utolsó már nem tudta megragadni a kanál szélét, és úszott a vízben. 
A csoda az volt, hogy az a hangya, aki utolsónak zárta a menekülő csoportot, vissza tért a vízbe, hogy segítse a gyengét.  Mintha azt sugallta volna neki, hogy: „Várj, testvér, nem hagylak el!”. 
Ezt a jelenetet én sem tudtam szívtelenül végig nézni , gyorsan közelebb húztam a kanalat, így a hangya könnyedén elérte embertársát, és kihúzta. Tehát ez a vízen  lebegő élő piramis a kölcsönös segítségnyújtásnak köszönhetően maradt fenn. 
A megfigyelés folyamata sokféle érzetet keltett bennem: Eleinte elítéltem őket, amikor azt hittem, hogy a hangyák a túlélésben tapossak egymást. Aztán a meglepetést okozott az élő úszó piramis stratégiája. Majd az öröm, hogy sikerült túlélni és életben maradtak. És a felismerés, hogy  mekkora fegyelemnek kell lennie ahhoz, hogy pánik nélkül egymásra figyelve megoldják a nehéz helyzetet.  És a szomorúság némely ember közömbös, ellenséges, önző viselkedése miatt.
Szólj hozzá!

Néhány gondolat a szerelemről

2019. július 05. 11:39 - Carla G.

2_1.jpg

Carla Galli akril, vászon 40x60

Kinek mit jelent ez a szó?

Mi a különbség a SZERETNI és a BELESZERETNI között?

Az a véleményem, hogy igazán szeretni valakit azt jelenti, hogy az embert olyannak látjuk, amilyen valójában.
Minden negatív tulajdonságával együtt, elfogadjuk őt olyannak amilyen. Sőt, évek múlva sem akarunk semmit sem megváltoztatni benne. Az idő előre haladtával az összes “negatív” tulajdonsága egyre inkább megtetszik nekünk, és jobban, szabadabban érezzük magunkat mellette.

Viszont beleszeretni valamibe/valakibe inkább egy illúzió, az igazi szeretethez képes. Beleszoktunk szeretni egy képbe, amit róla festettük önmagunkban, saját elménkben. Sőt minden általunk negatívnak gondolt jellemvonás egyszerűen a homályba vész, és, mindent rózsaszínben látunk.

Ha azonban elkezdjük megváltoztatni azokat a dolgokat amiket az elképzelt kereten kívül látunk, érzünk, tapasztalunk, akkor kezdünk azon gondolkodni, hogy ezzel a cselekedettel akár a másik személyiségét teljesen összetörhetjük, elpusztíthatjuk.

Ebben az esetben csak egy út van! Vagy elfogadunk mindent úgy ahogy van, vagy tisztelettel és szeretettel elengedjük, így nem csapjuk be önmagunkat, és nem kergetünk illúziókat.

Minden esetre én azt gondolom, hogy ne azt mutasd amilyen nem vagy, csupán egy illúzió kedvéért, mert azt kapod, amit nem akarsz. De ez majd csak akkor tudatosul benned, ha felszáll az a bizonyos rózsaszín köd.  Akkor pedig már lehet késő lesz, és nem érted mi történik. Tele leszel kérdőjellel, pedig Te magad hoztad létre. Te láttad őt olyannak, amilyen ő valójában sosem volt.

Carla

Szólj hozzá!
Címkék: life

Merj elengedni!

2019. június 28. 13:48 - Carla G.

Elengedni nem egyszerű sohasem. Sem a múltat, sem a jelenünkbe lévő színesnek hitt lufikat, sem önmagunk rossz szokásait.

De ha komolyan szeretnénk önmagunkon dolgozni, az életünkön javítani és egy kicsit repülni, muszáj ezt a lépést is megtenni.

pexels-photo-226718.jpeg
Hogyan kell elengedni valamit vagy valakit?
 

Van egy rossz kapcsolatunk, akkor egész egyszerűen elvágjuk a szálakat, melyek egy másik emberhez kötnek. Vagy ha le akarunk szokni a dohányzásról, akkor letesszük a cigarettát és kész. De mi van akkor, ha egy családtagunkkal van problémánk? Ezt a köteléket nem lehet csak úgy felszámolni! Tovább megyek, mi van akkor, ha önmagunkkal nem vagyunk elégedettek? Magunktól aztán tényleg nem tudunk megválni! Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket és embereket a mindennapi életünkben? Homokba dugjuk fejünket? Ádáz haraggal viseltetünk? Esetleg úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna? Bizonyára mindenkinek meg van erre a bevált módszere. Most én egy másik, új receptet kínálok minden kedves olvasónak.


Valamennyi ismerősünkkel, mint a karácsonyi égő, sorba vagyunk kötve. Valakivel szorosabban, másokkal lazábban. Akkor mégis hogyan lehet elengedni bizonyos személyeket, tárgyakat, érzéseket, vélt vagy valós igazságainkat az életünkből? Szükséges-e egyáltalán? Miről szól tulajdonképpen az elengedés?


Kezdem Ádám-Évánál. Minden ember azért született a világra, hogy tanuljon és teremtsen. Hogyan tudunk teremteni? Csak is úgy, ha elkezdjük élni a saját életünket. Az életünk olyan, mint egy forgatókönyv. Ha ezt összekeverjük egy másik forgatókönyvvel, elveszítjük az eredeti történetet, az már nem a miénk. Mindenkinek a sajátját kell megélni. Ennek egyik alapfeltétele a kapcsolat, a kötődés. Kötődés személyhez, csapathoz vagy csoporthoz. Egy szülőhöz például akkor is szoros kapocs fűz, ha fizikailag nincs mellettünk, ha már elengedtük a kezét. A baj akkor van, ha összekötő elemként a szeretet helyére a félelem lép. Nagyon fontos tudni, hogy az előbb említett kötődéshez ragaszkodnunk kell, mert anélkül nem élhet az ember, a félelmet pedig minél előbb el kell engedni annak ellenére, hogy egy igen erős forrás, hiszen születésünktől fogva bennünk van. Gondoljunk csak a születésre. Amikor egy gyermek a világra jön – bármennyire is természetes a folyamat – átverekszi magát a szülőcsatornán, a biztonságból egy idegen, szó szerint hideg világba érkezik, csupa fájdalommal és félelemmel. Az anyaméhben nem kell fogni a gyermeket, de miután világra jön, az anyja úgy tud biztonságot teremteni neki, ha karjaiban tartja. Ez szép és jó, de csak egy darabig. Ha a gyermek felnő, a szülőnek el kell tudnia engedni. És itt jön képbe sokaknál a félelem, amely beleszól ebbe az egész folyamatba. Ha elengedlek, abba én belepusztulok – hallhatjuk oly sokszor szerető szülők szájából.


Jó tanács: engedd őt el, és ne hagyd, hogy a félelem kössön össze benneteket! A szeretet, a tisztelet, a hála legyen a kapocs! Ahhoz, hogy ezt ne csak betartsuk, hanem értsük is, tisztában kell lenni a következőkkel: az anya saját biztonságát kell, hogy átadja egy – az eddigitől eltérő – másik hiten keresztül. Egy újfajta biztonságról kell gyermekét meggyőznie, mert ő egészen az elválásig abban a tudatban van, hogy számára csak a fizikai kapaszkodás jelenti a biztonságot. A szülőnek kell rávezetnie a gyermekét arra, hogy ne féljen, mert a kötelék és a szeretet nem szenved csorbát az elválás során. A szülő csak a test teremtője, az örökkévaló mindig élő Léleké a Teremtő. Az elengedésért cserébe megszerezhetünk egy magasabb tudatosságot, amely félelem nélkül tartja meg a személyiségünket. A kötődés, a ragaszkodás, a megszokások átformálása a tudat alatti működések megváltozásával jár. Ez egyben magyarázat is arra, miért megy az elengedés olyan nehezen. Annak az embernek, aki nem tud elengedni, alacsonyabb szinten marad a tudatossága. Ha képesek vagyunk tudatosan venni az akadályt, akkor kevesebb akadályba ütközünk, minden gond nélkül fogunk előre haladni. A pozitív változásoknak pedig ki állna ellen?

Elengedni felismeréssel és bölcsességgel könnyebb!


Salamon király híres volt bölcsességéről, igazságos ítéleteiről. Egyike volt az Ószövetség nagy alakjainak. A salamoni döntés című bibliai történet különösen ismert, több nyelven is fogalommá vált. Úgy gondolom, nem véletlenül.
Egy napon két asszony jelent meg előtte. Az egyikük a következőket mondta: „Uram, én és ez az asszony ugyanabban a házban lakunk. Nemrégen a világra hoztam egy fiút. Három nappal később neki is fia született. Továbbra is együtt éltünk ugyanabban a házban. Mindegyikünk a saját gyermekét gondozta. De az elmúlt éjszaka ennek az asszonynak meghalt a fia. Erre éjnek idején felkelt, s míg én aludtam, és nem vettem észre, hogy mit cselekszik, elvette a mellemről a fiamat, és a halott gyermeket fektette oda helyette. Virradatkor vettem észre, hogy nem a saját fiam fekszik mellettem.
A másik asszony azonban ellene szólt: „Hazudsz! A te fiad halt meg, az enyém maradt életben.”
A másik azonban váltig állította, hogy az ő gyermeke az, aki életben maradt. A király végighallgatta őket, és elgondolkodott a történteken. Nagy csend lett körülötte, mindenki várta az ítéletet. Akkor a király a következőt mondta: „Rajzoljatok egy krétakört a földre, és helyezzétek el benne a gyermeket!” A szolgák teljesítették a parancsot, és mindenki kíváncsian várta, hogy mi fog történni. Salamon király akkor így szólt az asszonyokhoz: „Azé lesz a gyermek, aki a kettőtök közül magához tudja húzni őt, az igazi anyának biztosan nagyobb az ereje.” Akkor az az asszony, akinek meghalt a fia, teljes erejéből maga felé vonta a gyermeket, mert erősen akarta, hogy az övé legyen. A másik asszony azonban megijedt, hogy fájdalmat okoz a kicsinek, és elengedte őt: „Inkább lemondok róla, minthogy ketté szakítsam!” Salamon erre meghozta az ítéletet: „Az igazi édesanya, aki inkább lemond a gyermekéről, de nem engedi, hogy baja essék. Kapja tehát ő vissza a fiát!”


Carla Galli

Szólj hozzá!
Címkék: life

Mit érez a tested?

2019. június 17. 13:52 - Carla G.

Üzenetek belülről

A fizikai tested rendkívüli bölcsességet hordoz magában. Ha az elméd nem is tudja a legjobb megoldást egy adott pillanatban, a tested mindig tudja.


photo-1478070531059-3db579c041d5.jpg


Amikor egy döntés előtt állsz, legyen az kicsi vagy nagy horderejű, állj meg egy pillanatra. Lélegezz mélyen. Ahogy megvizsgálod a lehetőségeidet, érezd a testedet. A hasad begörcsölt? Nyitva van a szíved? Az izmaid elernyedtek vagy megfeszülnek? Egyenesen állsz és szabadon? A tested érzi a szabadságot, a félelmet, az örömöt, a rettegést, az összhangot vagy a disszonanciát nagyon konkrét módon, és ez igen jó iránymutatód lehet.


Mire vágyik a tested? Milyen ételt, italt szeretne ebben a pillanatban? Mit szeretne tenni vagy tapasztalni? Mozogni szeretne? Pihenni? Lélegezni? Érezni a napot? Aludni? Tudod magad eléggé szeretni ahhoz, hogy megbízz a tested bölcsességében, és megadd neki azt, amit kér?


Emlékezz rá, ha bármit úgy eszel, iszol, hogy azzal megajándékozod magadat, szeretetet és egyensúlyt eszel és iszol. A tested a legnagyobb kincsed a Földön. Érezd, hallgass rá, beszélgess vele, lélegezz vele, tudasd vele, hogy biztonságban van.


A tested egy ön-kiegyenlítő, öngyógyító entitás. Amikor lélegzel, bízol, megengeded és az életet választod, a tested könnyedén visszatalál a természetes egyensúlyába és a javadat fogja szolgálni.

Azonban a belső üzenet meghallásához, megértéséhez el kell csitítani a környezeti zajokat. Ez nem mindenkinek megy könnyen. Nagyfokú önismeretre és tudatosságra van szükség, hogy megértsük a belső jeleket. Carla Galli 25 éve tanulmányozza az emberi viselkedés összefüggéseit, és adja át tapasztalatát a hozzá fordulóknak.

Kedves Carla!

Örökké hálás leszek mindazért, amit tőled kaptam, tanultam!
Képzés során sokat tanultam, sok mindent másképp kellett gondolnom magamról, másokról, életem történéseiről.
Azt hiszem, az utolsó pillanatban érkeztem, szép kis sz@rkupacot csináltam magamnak, de talán még nem késő. Eddig nem tudtam mi történik velem, körülöttem, most már minden értelmet nyert.
Határozottabb egyéniség lettem, aki tudja mit akar. Aki kézben akarja tartani életét és a lehető legjobbat adni magának és mások számára. Tisztelni az embereket, amivel elérem, hogy mások is tiszteljenek.
A célom: egy rendezett és boldog élet.

Köszönettel: dr. Darányi Csilla

Nagy szerencsének találom, hogy eljutottam életem során a Carla Galli Kreatív Tudatosság Műhelybe. Hogy látszólagos véletlenek ide vezettek, ahol ismét elegendő figyelemmel ajándékozhattam meg magamat.

Elsőként az önismeret fontosságát fedeztem fel újra, amit valahol útközben elhagytam. Mostanra, a Műhely által alapvető és kitörölhetetlen programmá fejlődött bennem az igény önmagam vizsgálatára, szeretetére és fejlesztésére. Most láttam meg igazán, hogy mennyi munka van, mennyi érdekesség és izgalmas utazás bennem. Ezáltal nem szorulok arra, hogy mások, vagy az élet „utaztasson”. Nem függök emberek szeretetétől, nem ragaszkodom annyira, mert beláttam, a legjobb dolgokat meg tudom magamnak adni. Ami jön ehhez, márpedig jön, pont ettől jön, az meg csak a ráadás, a grátisz, az elvégzett munkák eredménye.

 

Szertettel: Timea

Ha szeretnél többet megtudni tematikus programjainkról, kattints a gombra!

Szólj hozzá!
Címkék: life

A szavak ereje

2019. június 13. 19:54 - Carla G.

A szó a legütősebb kábítószer, amit az emberiség valaha is használt. 

Rudyard Kipling 

Ő már 150 évvel ezelőtt tudta, hogy a szavak milyen erős tudatalatti érzéseket keltenek, melyek azután meghatározzák agyunk, idegrendszerünk kémiáját és persze létezésünk, szervezetünk általános állapotát is. 

happy_copy.jpg

Elménk folyamatosan energiát termel, amely mély meggyőződéseinket és a leggyakoribb gondolatainkat tükröző jeleket küldi ki. Minden, amit mondunk, teszünk és gondolunk, azonnali energetikai következményekkel jár, bár egy kis időbe telhet, amíg mindez a fizikai síkon is megjelenik. Az ismétlődő gondolatok – akár jók, akár rosszak – idézik elő a legkomolyabb következményeket az életünkben. Tudatalattink arra képes, hogy több mint 400 milliárd bit információt dolgozzon fel másodpercenként, és programozza az életünket örömökre vagy depresszióra, sikerekre vagy bukásra. Minden szónak megvan a maga egyedi energia-lenyomata, olyanok ezek, mint egy-egy aláírás.

A gondolat ereje kétszeresen hat, mert ez a mentális és egyszersmind az emocionális energia forrása is. A negatív önmonológ olyan nehéz érzelmeket hoz létre, mint a lehangoltság és a félelem, amelyek veszélyt jelentenek saját személyes energiamezőnkre. Ha a boldogság rezgését szeretnénk létrehozni, muszáj elengednünk ezeket a gondolkodásbeli zsákutcákat.

pexels-photo-1927571.jpeg

Sokan vészelik át úgy a napjaikat, sőt, akár az egész életüket is, hogy egyszerűen csak reagálnak a dolgokra anélkül, hogy a saját gondolataikkal vagy azok esetleges hatásaival egyáltalán tisztában lennének. Ahhoz azonban, hogy változtass az energiádon és a tudatosságodon, ismerned kell a negatív gondolkodásra utaló jeleket.

A legjobban az érzelmeid árulkodnak. Ha kényelmetlenül érzed magad, szinte kivétel nélkül egy negatív gondolat bujkál a háttérben. Amikor tehát azon kapod magad, hogy félsz, lehangolt vagy, bűntudatod van, zavarban vagy, esetleg csak ideges vagy, kérdezd meg magadtól, hogy mire is gondolsz éppen. Nézz mélyen magadba, hogy megtaláld azt a negatív következtetést, amely ennyire felkavart. Képes vagy megváltoztatni az energiádat azzal, hogy elengeded a régi gondolkodási sémáidat, de ehhez szükséged van némi információra.

A leggyakoribb negatív gondolkodásminta az ítélkezés és a szorongás. Fontos ismerned őket, mert ha nem tudod azonosítani negatív energiád forrását, nem is fogsz tudni változtatni rajta. Meg kell találnod, és el kell engedned a legnagyobb gyötrelmeket okozó mérgező meggyőződéseidet. Ha ugyanis a fő gondolataid negatívak, muszáj elengedned őket, különben az életed sohasem fog pozitív irányt venni. Az ítélkezés három fő megjelenési formája – saját magad, a többiek vagy a tapasztalatok megítélése – egyaránt megmérgezi az általad sugárzott energiát. A kitartó önkritika az alacsony önbecsülés jelét közvetíti egy olyan frekvencián, amely garantáltan a külvilág elutasítását hozza el neked. A helyes cselekedet törvénye világosan kimondja azt is, hogy a mások feletti ítélkezés a saját fejedre száll vissza: olyan ellenséges energiát küld ki a világba, amely akadályokat gördít eléd, miközben a sikeres kapcsolódási pontokat keresed. Amikor pedig az élettapasztalataid felett mondasz ítéletet, egy idő után egyre kevesebb élvezetet lelsz majd személyes kedvteléseidben, míg aztán már semmi nem tűnik elég jónak vagy különlegesnek ahhoz, hogy boldoggá tegyen. Ez az elégedetlenség mély kútjába taszít, amely minden örömteli energiát megfojt, amelyet sugároznál, és minden örömforrásnak ellenáll, amelyet bevonzhatnál.

Szólj hozzá!
Címkék: life

ReJuv életmód program

2019. június 05. 12:43 - Kitti G.

Minden korszaknak megvoltak a szellemi és technológiai forradalmai. Ahogy az ideák változtak, emberek csoportjai kezdtek el másként gondolkodni, élni. Minden ember alapvető természete a boldogságra való törekvés, a szenvedés elkerülése. Sok-sok ember szenteli annak életét, hogy segítse az emberiséget abban, hogy tartalmasabban, egészségesebben éljen, hogy generációkon átívelő lelki terheitől megszabaduljon.  Én voltam szerencsés már nagyon korán – amikor még igen keveset tudtunk ezekről a dolgokról – találkozni egy ilyen emberrel, aki végül az első tanítóm lett. Nem iskolai tanító. Az életre tanító. A megoldásokra tanító.

sante.jpg

Carla Galli nevét már nagyon sokan ismerik. Egy jelenség. Mindig ott van, ahol történik valami, leginkább, ha valami új dolog történik. Nem is tudna másként élni, mert Ő egy úttörő.  1995-ben ismerkedtem meg Vele és a módszereivel. Rövid úton nagy szimpátia alakult ki közöttünk, s páciensből rövid időn belül munkatársa, barátja lehettem, s együtt dolgozhattam vele egy akkor szintén forradalmian új területen, a REJUV életmód programban.

1991-ben Dr. Weninger Antal mentorálásával megjelentette „Fiatalító jóga” c. könyvét, amely elindította azt a folyamatot, ami végül a Rejuv szépség és egészség központban teljesedett ki. A rejuvenáció a fiatalság tudománya, komplex rendszer. Nem kizárólag a fizikai test, hanem a szellem, a lélek egészsége, karbantartása a célja.  Az ember fizikai testben élő szellem, akinek itt ebben a földi mátrixban érvényesülni, boldogulni kell, sorsát be kell teljesítenie, hogy magasabb osztályba léphessen. 

 

antonika-chanel-467884-unsplash.jpg

Amikor csatlakoztam ehhez a csapathoz, magam is elképedtem azon a koncepción, ahogyan az akkori legújabb módszerek egymásra épülve, egymást kiegészítve, elég rövid idő alatt képesek voltak egy embert mind külsőleg, mind belsőleg kibontani. Nem megváltoztatni akartunk, hiszen egy emberben a világegyetem potenciálja működik, tehát nem megváltoztatni, hanem a lehető legjobbat akartuk kihozni mindenkiből.  Mint a csiszolatlan gyémántok kerültek sokan a központba, ahol napról – napra alakultak át csillogó drágakövekké. Mind külsőleg, mind belsőleg változtak, boldogabbá, csinosabbá, lelkileg edzettebbé váltak. Természetesen ez nem működhetett mindenkinél egyformán, nagyban függött attól, hogy az egyén hogyan viszonyult a belső és külső munkához.

Carla felhasználta minden pszichológiai, NLP-masteri, keleti tudományokban való jártasságát, a Tudati Technológia vívmányát, hogy az olyan vendég is, aki csak egy szebb, egészségesebb testet szeretett volna, rádöbbenjen arra, hogy az önmagában nem elég, s a változás is sokkal nehezebb, ha tudatával nem készült fel arra. Tudjuk, hogy minden fizikai folyamat mögött egy láthatatlan mezőben szintén történik valami. Nem lehetett oda csak úgy betérni, mint egy kozmetikába, vagy fodrászatba. Carla minden vendégünkről tudott, mindenki fejlődését, változását nyomon követte. A stúdióban mindig nyüzsgés volt, Carla mindenhol felbukkant, kérdezett, mindenkihez volt néhány célzott mondata, vagy elvonult egy-egy vendégével, hogy bontogassa annak szárnyait. Hihetetlen pontossággal érzett rá azonnal valakinek a gyengeségeire, erősségeire és adottságaira. Úgy hántotta le a rétegeket, mint a hagyma héjait.  A stúdióban tetőtől talpig, kívül és belül, s láthatatlan szinteken folyt a változás, a fejlődés.

Sokan látogatták a központot a színház, a média világából is, hiszen a szépség, a teherbírás ezeken a területeken is nagyon fontos. Vendégeink között volt a teljesség igénye nélkül pl. néhai Mari Zsuzsika, Gór Nagy Mária, Görbe Nóra, Bíró Ica, Béres Alexandra, Sütő Enikő és még sokan mások.  Jöttek üzletemberek, politikusok, bankárok, s egyszerű polgárok. Itt soha nem volt különbség, mind egy nagycsalád voltunk, ahol csak a fejlődés, a magunkon való munkálkodás számított.

img_3889.JPG

Rendszeresen tartottunk nyílt napokat – ami akkoriban még szintén újdonság volt – ahol bemutattuk a módszereket, az alakformálást, a jógát, a különböző testedzési lehetőségeket, a tudat képzésének eszközeit, a forradalmian új technológiákat. Mindig ott voltunk, ahol történt valami újítás, megjelent valami érdekesség a szépségápolás területén, s a szellemi utat pedig Carla személyes fejlődése mutatta, hiszen Ő is folyamatosan dolgozott magán, s látta, hogy a fejlődés ott sem áll meg. Képessé vált arra, hogy saját rendszereit alakítsa ki, amelyek egyre hatékonyabbá váltak.  Ez a fejlődés a mai napig tart, mert, ahogy a tudósok mondják, amíg keressük az anyag legkisebb részecskéjét, mindig fogunk találni valamit. Mert az ember, amíg keres, kutat, addig talál is.

Tudom, hogy ez az út sosem ér véget, s a magam részéről részese szeretnék lenni. Legyünk nyitottak az újdonságokra, s használjuk a lehetőségeket alázattal, mindannyiunk hasznára. 

Csontos Éva

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: life

Az önbizalom a siker záloga

2019. május 30. 11:25 - Kitti G.

self-confident-490x286.png

 

Aki bízik magában, akinek van önbizalma, tehát helyes az önértékelés, biztos lehet abban, hogy a sors nem kárhoztatja kudarcra.
Aki bízik magában, annak nincs igazán szüksége arra, hogy akár állást, akár barátot elkívánjon mástól, mert meg van győződve, hogy megszerezheti magának a kívánt állást, s megnyerheti barátnak azt, akit kiszemelt.
Akinek van önbizalma, tud hallgatni, nem változtatja egyik napról a másikra a véleményét, ezért bíznak meg benne mások.
Igen: összhang van az önbizalom és a bizalom között.
Az önbizalom a szimpátia és mindenfajta értelmes emberi kapcsolat alapja partnerrel, szomszéddal, kollégával, kolléganővel. Az önbizalom rokonszenvet gerjeszt, s aki ilyen rokonszenvet élvez, annak nő az önbizalma.
Önbizalomra szükség van, mert így működik zavartalanul az energiaáramlás.
Az önbizalmat nem lehet erőltetni, annak belülről kell jönnie, lépésről lépésre.


Tudományosan bizonyított az önbizalom hihetetlen, csodával határos hatása. Ha valaki legyőzi a rákot, úrrá lesz valamely látszólag gyógyíthatatlan betegségen, ez az öngyógyítás a szellemi energiának is köszönhető. Ennek forrása az önbizalom. Ami egyszerűbb eseteknél is hozzásegít, hogy az átlagosnál hamarabb kigyógyuljon valaki az influenzából, hamarabb túljusson baleset okozta megrázkódtatáson. Az ilyen siker újabb energia forrása lehet.


Kudarc mindenkit érhet: valami nem úgy sikerül a magánéletben, ahogyan szeretné, áthatolhatatlannak tűnő akadályba ütközik hivatása gyakorlása közben. Aki önbizalomhiányban szenved, úgy érzi, üldözi a sors, s minden újabb negatív esemény elkeseríti. Aki önbizalomhiányos állapotban ragaszkodik ahhoz, hogy elérjen valamit, amit eddig nem sikerült, arra könnyen rátörhet a stressz. Az érzés pedig, hogy soha nem tud kijutni a kátyúból, kedvét szegi, tovább csökkenti az energiáját, s a vége: betegség.

Akinek megfelelő az önbizalma, annak a kudarc csak figyelmeztetés. Ezért, aki bízik önmagában, annak a kudarc megélése csak átmeneti állapot.

De vajon fejleszthető az önbizalom? Igen!

12-1-810x438.jpg

Carla Galli, aki 25 éve kutatja, elemzi az emberi viselkedés természetét, kidolgozott egy speciális önbizalomépítő programot. A módszertan részeként segítségül hívott egy képzett művészt, akivel közösen vezetik a személyre szabott egyéni alkotó coachingot, mely egyedülálló módon hozza felszínre és fejleszti a személyiséget és az önbizalmat.

 A CoachArt foglalkozások lehetőséget nyújtanak arra, hogy a művészet eszközeivel megismerhessünk egy új világot magunkban. Az alkotásban mindenki találkozhat énjének olyan rétegeivel, belső működésével, melyek a hétköznapokban rejtve maradnak. A festészet eszközeivel fölfedezheti és alakíthatja azt az egyedülálló csodát, amely nem más, mint Önmaga! Ez az élmény hatással lesz önértékelésére, kapcsolataira, közérzetére és életének más területeire is!  A foglalkozások alapja a Kreatív Tudatos Én fejlesztése a festészet segítségivel.

Képzéseink hamarosan elindulnak. Érdeklődésedet, kérdéseidet szeretettel várjuk!

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: art

A környezet hatása a gyerekekre

2019. május 06. 20:19 - Carla G.

photo_by_bekah_russom_on_unsplash_1.jpg

A szüleink, nagyszüleink nem csak arra tanítanak meg bennünket, hogy hogyan kell élni. Viselkedésükkel, döntésükkel, életvitelükkel önkéntelenül kommunikálnak elveket, hiedelmeket, értékrendet.

A gyerekeknek nagyon jók a receptorai, így ezeket teljes mértékben átveszik,  a maguk módján megszűrik, és rakják be egy általuk szervezett új rendszerbe.
A gyerekek már óvodás korukban kialakítanak egy elképzelést saját magukról, a világról, az emberi életről. Tudattalanul alakítanak ki egy  elgondolást,  hogy hogyan fog az ő életük lezajlani, mit lehet csinálni és mit nem, mik az ő feladataik, korlátaik, lehetőségeik.

Mire iskolaérettek lesznek, már kialakult képzettel rendelkeznek  nagyon sok dologról, például, hogy milyenek a férfiak, a nők, mi az hogy család, mi az hogy  pénz , betegség, egészség és sorolhatnánk tovább hosszasan. Ezért is nem mindegy, hogy a gyerekek milyen környezetben  vannak, milyen felnőttekkel vannak körülvéve.  Mit látnak, hallanak a környezetükben élőktől.  A környezet befolyásoló hatással van a gyerekek fejlődésére. A gyerekek többet tanulnak abból amit látnak, hallanak, tapasztalnak, mint abból, amit közvetlenül nekik mondanak, tanítanak a környezetben élő felnőttek.

A „jó„ környezet felerősíti az energiákat,  és csökkenti vagy kiszűri a károsítókat. A díszfunkcionáló környezet  viszont éppen ellenkezőleg hat: a negatív hatásokat erősíti fel, gyengítve a kedvezőek hatékonyságát. A gyermek személyiségformálódásában ezek a dolgok sorsformáló erővel rendelkeznek. A kérdés már csak az, hogy milyen a pozitív, illetve a negatív környezet a gyermek számára.

Pozitív környezetnek nevezzük az energikus, vidám mosolygós élet-igenlő, jóindulatú és támogató emberek közelségét, akik személyes példamutatással tudják a gyerekeket minden téren a jó útra terelni.

Negatív környezetben a beteg, panaszkodó vagy megkeseredett, szomorú, esetleg negatív, rosszindulatú emberek veszik körül a gyermeket. Vonatkozik szülőre, nagyszülőre, pedagógusra egyaránt. Mindenkire, akik a gyerekek közvetlen környezetében megfordulnak. Az utóbbit úgy is hívhatjuk, hogy mérgező környezet. Általában persze nincsenek tudatában, hogy ők most épp mérgezőek, de a szándék mindegy, a lényeg az, hogy olyan érzelmi, lelki károkat okoznak a gyermeküknek, amik megkeseríthetik az egész életét. 

Mit tehetünk ha felismertük, hogy gyermeki éveinkben negatív energiákkal töltődtünk fel?

Mindenképpen érdemes dolgoznunk rajta, hiszen nem mindegy, hogy életünk további részét milyen energiák alakítják. Számos coaching módszer létezik, de elfogultság nélkül mondhatom, hogy a Carla Galli által kifejlesztett egyedi CoachArt szisztéma az egyik leghatékonyabb konstruktív program, mely a festészetet hívta segítségül a problémák oldására.

Szólj hozzá!
Címkék: art

Dobd le a maszkodat és fesd magad boldoggá!

2019. április 24. 11:03 - Kitti G.

CoachArt program No.1. Önismeret

asif-aman-753806-unsplash.jpg

Minden ember egyéniségétől, neveltetésétől, életkörülményeitől függően közelebbi vagy távolabbi ismeretséget köt a félelemmel. A félelemmel, amely érzelem mindig fellép, amikor testi vagy lelki komfortérzetünket veszély fenyegeti.

Ezt a komfortérzést, komfortzónát, amely tulajdonképpen egy védelmező burok, mindenki létrehozza, kialakítja önmagának. Ez egy jelmez, amibe az ember belebújik, vagy egy maszk, ami mögé elrejtőzik, és nem is nagyon meri levenni.

Jelmezünk, maszkunk másik fontos funkciója, hogy viselője ennek segítségével tudjon dolgokat megszerezni, célokat elérni, szeretetet és figyelmet kicsikarni. Ha gyermekkorban nem kapjuk meg a kellő szeretetet, odafigyelést, mindenféle játszmákba kezdünk. Nos, az ilyen játszmák, csaták, küzdelmek elrejtésére szolgál a maszk, amely a mi védelmezőnk. Ez egy darabig segíthet, de később sajnos elveszünk a játszmában, és már mi magunk sem látjuk, hogy kik is vagyunk valójában.

Mikor a biztonsági zóna, a maszk fogva tart, akkor épp itt az ideje elengedni. Légy bátor, és vedd le az álarcot! Akinek megvan a bátorsága, kíváncsi és fejlődni akar, aki szembe mer nézni a maszkjával, és ki mer lépni a kényelmi zónából az ismeretlenbe, az olyan új élményeket tapasztal meg, melynek hatására átstrukturálódik az élete, és rácsodálkozhat a saját, izgalmas és hiteles ÉN-jére.

Ha kíváncsi vagy egy teljesen új és minden eddiginél hatékonyabb módszerre, akkor tarts velünk!

Bemutatjuk a 4 alkalmas CoachArt*No.1. programot.

Minden foglalkozás első felében Carla Galli vezetésével, az alapoktól kiindulva, részt veszünk egy mentális utazáson, melynek végállomása a magasabb szintű Tudatos és Teremtő Kreatív Én állapota. 


A foglalkozások második, gyakorlati felében a festészet segítségével dolgozzuk fel és mélyítjük el a Carlával átélt tapasztalatokat. A festészeti részt Gebler Kitti vezeti.

A festészeti tematika felépítése:

 1. alkalom: Technikai bemelegítés. Ismerkedés az akrilfestékkel és a színkeverés alapjaival. 
 2. alkalom: A festmény megtervezése, a Carlával átélt, átbeszélt tapasztalások képi előkészítése.
 3. alkalom: A festmény egyéni megfogalmazása, a saját maszk megfestése.
 4. alkalom: A festmény befejezése.

A kurzus végén lelkileg és szellemileg megújulva, energiákkal feltöltődve viheted haza saját készítésű 30x40 cm-es vászonra festett akril festményedet, mely mindig emlékeztet a programban megszerzett tudásra, tapasztalásra.

A program helye: Budapest, Bécsi út (a Kolosy térnél)

A program időpontja:

 1. máj.16. 18.00-21.00
 2. máj.23. 18.00-21.00
 3. máj.30. 18.00-21.00
 4. júni.6.   18.00-21.00


A 4 x 3 órás foglalkozás ára: 39 000,- Ft

A jelentkezés 10 000 Ft előleg befizetése után válik érvényessé, melyet alábbi bankszámla számra lehet befizetni:


10700244-68669823-51100005 CIB Bank - GNG Group KFT. 

Megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a következőket: befizető neve, elérhetősége, és CoachArt 

Max. létszám: 15 fő

A CoachArt* egy egyedülálló, interaktív program, ahol a festészeti technikák gyakorlata és a mentális coaching eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével sokkal hatékonyabban orvosolhatók a problémák.
A levédett CoachArt program és módszer Carla Galli nevéhez fűződik, kizárólag a Carla Galli Akadémián érhető el.

Szólj hozzá!
Címkék: art

Húsvét szeretetben – ahogyan én látom

2019. április 20. 18:06 - Carla G.

pexels-photo-372166.jpeg

 

A húsvét a feltámadás és újjászületés ünnepe is egyben, nemcsak a katolikus vallásban, hanem a természetben is. Rügyeznek a fák, kibújnak az első virágok, új élet születik és megérkezik a tavasz.

A négynapos hosszú hétvégén családok utaznak egymáshoz, ünneplik a húsvétot, a tavaszt és pihenik ki a hosszan tartó tél szürkeségét, hidegét. Töltsük mindnyájan békében, szeretetben és boldogságban ezt a négy napot.

A szeretetről írok a könyvemben is, ez az én húsvéti üdvözletem Nektek:

„Nem kell megtanulnom szeretni, csak engednem kell, hogy a szeretet, amely az én benső valóságom, szabadon áramolhasson. Csak fel kell szabadítanom és le kell bontanom a blokádokat és akadályokat ahhoz, hogy a szeretet eltöltsön és életemben láthatóvá váljék.

Mert, ha valóban élek, a szeretet általam lesz.

A szeretet a mi valóságos létünk, ezért nem kell és nem is tudjuk megtanulni, csupán engednünk kell, hogy bennünk létezzen. Szeretetre ébredek azáltal, hogy egy egyre inkább önmagam leszek, miközben egyre inkább „magamhoz térek”, mint egy öntudatát vesztett, aki újra feleszmél. Miközben felhagyok azzal az igyekezettel, hogy más legyek, mint ami vagyok, miközben felhagyok azzal, hogy valamely ideált akarjak megvalósítani, és elismerem, hogy éppen olyannak kell lennem, mint amilyen vagyok, és csak így tudom betölteni helyemet és optimálisan megoldani a feladatomat.

Akkor szeretetre ébredek. Ehhez az is hozzátartozik, hogy elfogadom: az életemet meghatározó belső képek nem tőlem erednek.

Csak akkor tudom majd valóban a saját életemet élni, amikor más emberek elképzeléseitől elszakítom magam. Csak ekkor tudom elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, és csak ekkor tudom magam igazán szeretni, és ekkor válok képessé arra, hogy másokat szeressek.

Akkor már nem kell senkit kizárnom szeretetemből: igazi szeretővé válok.”

Részlet Carla Galli Ki fizeti a révészt c. könyvéből

A húsvét a tavaszvárás mellett a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi fő ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap támadt fel. Húsvéttól kezdve egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

 

Szólj hozzá!
Címkék: life

CoachArt Workshop

2019. április 15. 09:36 - Kitti G.

Interaktív Festő Coaching

coachart_event_kicsi.jpg

Fesd magad boldoggá!

A CoachArt* workshop egy egyedülálló 4 alkalmas program, ahol a festészeti technikák gyakorlata és a mentális coaching eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével sokkal hatékonyabban orvosolhatók a problémák.

A program kifejezetten ajánlott az
- ÖNFEJLESZTÉS,
- ÖNBIZALOMÉPÍTÉS,
- MAGÁNÉLETI PROBLÉMÁK,
- KONFLIKTUSKEZELÉS,
- KIÉGÉS és
- CSAPATÉPÍTÉS esetében.

A 4 hét során a festészetben is, és mentális téren is az alapoktól indulunk, majd eljutunk a Tudatos és Teremtő Kreatív Én magasabb szintjeire.
Fejlesztjük az önismeretet, az önbizalmat és a tudatos jelenlétet, mely az életed minden területére kihat, az önérvényesítéstől kezdve a társas kapcsolataidon át, tágítja egzisztenciális határaidat.
Az alkotáson keresztül új dimenziók tárulnak fel. Nő az önmegbecsülés, szélesedik a tudat és a látókör. A kreativitás energiával tölt fel, fontos erőforrások kibontásával fejlődik a személyiség.

A kurzus végén lelkileg és szellemileg megújulva, energiákkal feltöltődve viheted haza saját készítésű 30x40 cm-es vászonra festett akril festményedet, mely lakásod emblematikus tárgya lehet.

A programot vezeti:
CARLA GALLI, a CoachArt módszer kifejlesztője, Író – Motivációs előadó – NLP Master Practitioner – Coach
25 éve az önismeret, a személyi és vállalati önfejlesztés szolgálatában.
és
GEBLER KITTI designer, blogger, festő

A program időpontja:
2019 május 16. 23 . 30 és június 6
csütörtökönként 18.00-21.00


A 4 x 3 órás foglalkozás ára: 39 000,- Ft
Jelentkezni lehet: info@carlagalli.com
A jelentkezés 10 000 Ft előleg befizetése után válik érvényessé.

Max. létszám: 15 fő

* Az egyedülálló és levédett CoachArt módszer Carla Calli nevéhez fűződik. A program kizárólag a Carla Galli Akadémián érhető el.

Szólj hozzá!
Címkék: art
süti beállítások módosítása