Carla Galli

Fókuszban a személyiség

Húsvét szeretetben – ahogyan én látom

2019. április 20. 18:06 - Carla G.

pexels-photo-372166.jpeg

 

A húsvét a feltámadás és újjászületés ünnepe is egyben, nemcsak a katolikus vallásban, hanem a természetben is. Rügyeznek a fák, kibújnak az első virágok, új élet születik és megérkezik a tavasz.

A négynapos hosszú hétvégén családok utaznak egymáshoz, ünneplik a húsvétot, a tavaszt és pihenik ki a hosszan tartó tél szürkeségét, hidegét. Töltsük mindnyájan békében, szeretetben és boldogságban ezt a négy napot.

A szeretetről írok a könyvemben is, ez az én húsvéti üdvözletem Nektek:

„Nem kell megtanulnom szeretni, csak engednem kell, hogy a szeretet, amely az én benső valóságom, szabadon áramolhasson. Csak fel kell szabadítanom és le kell bontanom a blokádokat és akadályokat ahhoz, hogy a szeretet eltöltsön és életemben láthatóvá váljék.

Mert, ha valóban élek, a szeretet általam lesz.

A szeretet a mi valóságos létünk, ezért nem kell és nem is tudjuk megtanulni, csupán engednünk kell, hogy bennünk létezzen. Szeretetre ébredek azáltal, hogy egy egyre inkább önmagam leszek, miközben egyre inkább „magamhoz térek”, mint egy öntudatát vesztett, aki újra feleszmél. Miközben felhagyok azzal az igyekezettel, hogy más legyek, mint ami vagyok, miközben felhagyok azzal, hogy valamely ideált akarjak megvalósítani, és elismerem, hogy éppen olyannak kell lennem, mint amilyen vagyok, és csak így tudom betölteni helyemet és optimálisan megoldani a feladatomat.

Akkor szeretetre ébredek. Ehhez az is hozzátartozik, hogy elfogadom: az életemet meghatározó belső képek nem tőlem erednek.

Csak akkor tudom majd valóban a saját életemet élni, amikor más emberek elképzeléseitől elszakítom magam. Csak ekkor tudom elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, és csak ekkor tudom magam igazán szeretni, és ekkor válok képessé arra, hogy másokat szeressek.

Akkor már nem kell senkit kizárnom szeretetemből: igazi szeretővé válok.”

Részlet Carla Galli Ki fizeti a révészt c. könyvéből

A húsvét a tavaszvárás mellett a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi fő ünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap támadt fel. Húsvéttól kezdve egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

 

Szólj hozzá!
Címkék: life

A bejegyzés trackback címe:

https://carla-galli.blog.hu/api/trackback/id/tr2014581628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.